Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

"Αλήτες, Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι" ή facebook;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρέπει να είσαι ηλίθιος
για να εμπιστεύεσαι τo facebook


Οι Έλληνες τελικά είναι ο μοναδικός λαός που εμπιστεύεται περισσότερο τα social media σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Το μόνο καλό είναι που τα social media αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο πολλών δημοσιογράφων.

Η σύγκριση πραγματοποιήθηκε σε δέκα χώρες και ειδικότερα για την Ελλάδα γίνεται λόγος για «πολύ χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία, υψηλή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ενημέρωση και εξαιρετικό κατακερματισμό της online αγοράς ειδήσεων».

Προφανώς και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι προβληματικά και διόλου αξιόπιστα. Η τηλεόραση πρώτα απ' όλα που αποτελεί και τη ναυαρχίδα της ενημέρωσης σε όλους τους ομίλους media. Αλλά και τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν τα εμπιστεύεται ο κόσμος, δεν είναι τυχαίο που έχει επικρατήσει παντού το «Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι». Βασικά μας έχουν πάρει στο λαιμό τους οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι αλλά δεν είναι της παρούσης για να το συζητήσουμε.

Το facebook πάντως είναι για τα μπάζα. Ενας τεράστιος καφενές που ο καθένας λέει ό,τι του έρθει χωρίς πολλές φορές να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αν εσείς νομίζετε πως στο καφενείο της γειτονιάς μαθαίνεις τα νέα και όχι απλώς τα διάφορα κουτσομπολιά, τι να σας πω, μπορεί και να είναι έτσι...

Επαναλαμβάνω αυτό, το αρχικό: τα social media αποκάλυψαν το αληθινό πρόσωπο πολλών δημοσιογράφων. Πόσο αξίζουν και, ιδίως, πόσο δεν αξίζουν. Τέτοια αγραμματοσύνη αδελφέ μου, απίστευτο (για όσους δεν γνώριζαν βασικά)...

---
Δημ. Κανελλόπουλος / e-tetRadio
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου