Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

... σχέδιο "Χ.Κ.Τεγόπουλος": μια από τα ίδια ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ξανά στο "τραπέζι" το πιεστήριο...
Βασικά σημεία αναδιοργάνωσης
"Χ.Κ.Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε."


Τα βασικά σημεία του σχεδίου αναδιοργάνωσης είναι τα εξής:
  • Τα διαθέσιμα μετρητά είναι €12 εκ., από τα οποία €2 εκ. θα αποτελέσουν το κατ’ αρχήν κεφάλαιο κίνησης για την καλύτερη λειτουργία της εκδοτικής δραστηριότητας και την επαναλειτουργία του πιεστηρίου. Τα υπόλοιπα €10 εκ. θα διατεθούν για την ικανοποίηση των πιστωτών της εταιρείας συμφώνα με τις διατάξεις των άρθρων 107 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα.
  • Ειδικά για τους εργαζόμενους, θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε αυτοί να ικανοποιήσουν το σύνολο των απαιτήσεών τους μέχρι το ύψος που θα ικανοποιούντο με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα υπάρξει αποτίμηση των ακινήτων της εταιρείας μέσω δημόσιας πλειοδοτικής διαδικασίας.
  • Στο πλαίσιο ικανοποίησης των απαιτήσεων των πιστωτών και δεδομένου ότι η εταιρεία μετά την εξυγίανσή της θα παραμένει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, μέρος των υποχρεώσεων προς πιστωτές αναμένεται να καταβληθεί με μετοχοποίηση και διάθεση νέων μετοχών της εταιρείας. Ο προσδιορισμός της αξίας των νέων μετοχών θα βασιστεί στην αποτίμηση της αξίας της εταιρείας, από ανεξάρτητους αποτιμητές μετά την αναδιοργάνωση. Ειδικά για τους εργαζόμενους, για το ποσό που αναλογεί στο πέραν του 10%, θα επιδιωχθεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη καταβολή μετρητών. Προκειμένου να υλοποιηθεί η σχετική δέσμευση είναι πιθανή η εκποίηση των ακινήτων της εταιρείας και, κυρίως, του κτιρίου γραφείων της Μίνωος. Το σχέδιο λειτουργίας της εκδοτικής δραστηριότητας προβλέπει τη μεταστέγαση της Ελευθεροτυπίας σε άλλο χώρο.
  • Εφόσον το σχέδιο αναδιοργάνωσης ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα παραπάνω, η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. θα καταστεί η πρώτη χρηματοοικονομικά υγιής καθετοποιημένη επιχείρηση ενημέρωσης με ενσωματωμένο εκτυπωτικό κλάδο.
Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2014
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

  1. Καπου κατι λεει πως εχει διαθεσιμα δωσε τοτε χκτεγοπουλος τις αποζημιωσεις που μας οφειλεις και μετα κανε οτι θελεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καμία των περιπτώσεων δεν δέχομαι σαν πρώην εργαζόμενος της Χ,Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ εξόφληση σε αυτά που μου οφείλονται εν είδει μετοχών (τι μετοχές κλ.π.!!!!!), και κανένας από τους εργαζόμενους δεν το θέλει, ζητώ και απαιτώ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ αυτών που μου οφείλονται σε ΜΕΤΡΗΤΑ, αμέσως από τα διαθέσιμα που έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 2:50 μ.μ. - σωστή και δίκαιη η απαίτηση ... αλλά δεν νομίζω ότι είναι μέσα στις "προτεραιότητες" του υπόχρεου ...

      Διαγραφή