Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

... Π. Καψής - ο προτείνων και αποδεχόμενος !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Έδωσα την γνώμη μου
στο Εποπτικό Συμβούλιο
για τον Γ. Προκοπάκη"


Η μακροσκελής κατάθεση του Παντελή Καψή για όσα συνέβησαν στη ΝΕΡΙΤ κατά τη διάρκεια της εποπτείας του, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Books’ Journal» του Οκτωβρίου, επιβεβαιώνει τις πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ της επιλογής του Γιώργου Προκοπάκη στη θέση του προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ...

Ο αρμόδιος πρώην υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης παραδέχεται πως στη διαδικασία επιλογής του πρώτου επικεφαλής της δήθεν ανεξάρτητης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υπερθεμάτισε υπέρ ενός υποψηφίου που δεν είχε καθόλου εμπειρία από ΜΜΕ, ενώπιον του Εποπτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας! Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση του στενού ελέγχου που ασκείται από τη συγκυβέρνηση στη ΝΕΡΙΤ σε όλα τα επίπεδα.

Παρά τις δικαιολογίες που προβάλλει, ο πρώην αρμόδιος υφυπουργός επιβεβαιώνει πως το Εποπτικό Συμβούλιο τοποθέτησε τον Γιώργο Προκοπάκη στη θέση του προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ μετά και τη δική του παρέμβαση! Το λέει με διαφορετικά λόγια, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. «Επικεφαλής του ΔΣ ορίστηκε ο κ. Γιώργος Προκοπάκης έπειτα από αρκετή αναζήτηση και όχι χωρίς επιφυλάξεις – κυρίως για το γεγονός ότι δεν είχε τηλεοπτική πείρα», γράφει ο Π. Καψής και συνεχίζει: «Θα πρέπει να πω ότι για την επιλογή του ζητήθηκε η γνώμη μου από το Εποπτικό Συμβούλιο. Την έδωσα, υπογραμμίζοντας ότι είναι δική τους απόφαση, και βέβαια στη συνεδρίαση κατά την οποία ψήφισαν δεν ήμουν παρών».

Τι εννοεί ο Παντελής Καψής; Ότι θα μπορούσε να ήταν παρών στη συνεδρίαση του υποτιθέμενου ανεξάρτητου οργάνου; Το οποίο, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα ή την υποχρέωση, κάλεσε τον αρμόδιο υφυπουργό να «προτείνει» τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, που όλοι θυμόμαστε πως δεν τον είχε επιλέξει αρχικά… Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, όπως πάλι παραδέχεται ο Π. Καψής, τον ενημέρωσε πως «ήταν αποφασισμένος να αντικαταστήσει τον Προκοπάκη, είχε μάλιστα ήδη βρει τον αντικαταστάτη του!». Ο Π. Καψής χαρακτηρίζει αυτήν την «ενημέρωση» «αβροφροσύνη». Στην πραγματικότητα αποδεικνύεται πως η δημιουργία του νέου κρατικού καναλιού στηρίχθηκε στην ευθεία παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου