Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

... τι θα λέει όταν ξαναβγούμε στους δρόμους ο "105,5"; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

O αντικαθεστωτικός «Σκάι 100.3»
και ο συστημικός «105.5 Στο Κόκκινο»


Κι έτσι, εν μία νυκτί, ξαφνικά, άλλαξαν οι ρόλοι. Τα ραδιόφωνα πρέπει να συνηθίσουν γρήγορα τη νέα κατάσταση.


Ευκαιρία να νιώσει και λίγο αντιστασιακός ο Άρης Πορτοσάλτε (που συνεχίζει το ίδιο τροπάριο με τον Άδωνη Γεωργιάδη, μόνιμο καλεσμένο του - δημοσιογραφία της πλάκας). Ευκαιρία να κάνει και λίγο χιούμορ προς την εξουσία και ο Μάνος Βουλαρίνος, έχει χάσει η σάτιρα τον σκοπό της μαζί του, την κατάντησε λοιδορία προς τους αδύναμους. Να βγει και στο βουνό ο αντάρτης Μπάμπης Παπαδημητρίου. Είναι γεγονός πλέον: η ακρόαση «Σκάι 100.3» αποτελεί πράξη αντίστασης.

Να δούμε όμως και πως θα το διαχειριστούν στον «105.5 Στο Κόκκινο». Δεν είναι μόνο το γεγονός πως πρόκειται για ένα ραδιόφωνο που υποστηρίζει την κυβέρνηση, είναι ένα ραδιόφωνο που ανήκει στην κυβέρνηση. Ιδιοκτησιακά. Πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Τι θα λέει o σταθμός; Πως θα ελέγχει τον ιδιοκτήτη του; Ειδικά όταν στη συχνότητα υπάρχουν άνθρωποι που είναι μαθημένοι, είναι γραμμένο στο DNA τους, να βρίσκονται συνεχώς στην αντίσταση. Θέλει προσπάθεια για να καταφέρεις να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Και αυτό το τελευταίο αφορά πολλούς από εμάς. Όχι στα δημοσιογραφικά, αυτό δεν αλλάζει και δεν το φοβόμαστε, αλλά όταν θα βγούμε ξανά στους δρόμους. Γιατί φυσικά και θα βγούμε...
---
---
*

2 σχόλια:

  1. Στοιχειοθέτης - διαλυτής1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:16 μ.μ.

    Καταρχάς δεν είναι ο 105.5 σταθμός της κυβέρνησης είναι ο σταθμός του κόμματος της αριστεράς που προσπαθεί να κυβερνήσει....τη χωρα! Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να είναι σταθμός πλουραλιστικός με κριτική αντιπαράθεση στη κυβέρνηση για να μη καταντήσει κομματικό φερέφωνο του κόμματος όπως ο 902 γιατί μοιραία θα έχει τη ίδια τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ στοιχειοθέτης - διαλυτής - ... κόμματος προερχόμενου από το χώρο της ευρωπαϊκής αριστεράς, που προσπαθεί να διαχειριστεί τη χώρα, εντός ενός δοσμένου πλαισίου ... να είμαστε ακριβείς ... αλλιώς δεν θα μπορούμε να συνεννοηθούμε ... κατά τ' άλλα, σε τι ακριβώς συνίσταται η "κατάντια" ενός ραδιοφωνικού σταθμού που εκφράζει - επακριβώς - τις θέσεις του ιδιοκτήτη του; ... όσο για τον ρ/σ "902" είναι ακόμη εδώ ... σε πείσμα ... έρρωσο ...

      Διαγραφή