Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

... Huffingkton Post - όταν η Αριάννα "άδειασε" την Σοφία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γιατί παραιτήθηκε
η Σοφία Παπαϊωάννου
από την Huffington Post;

Σοφία Παπαϊωάννου - Αριάννα Χάφινγκτον

Σαν «βόμβα» έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η παραίτηση της διευθύντριας της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, Σοφίας Παπαϊωάννου. Αυτό όμως που έκανε μεγαλύτερο θόρυβο ήταν ο λόγος αυτής της παραίτησης - αποπομπής της Παπαϊωάννου.


Δείτε τι γράφει ο Κώστας Εφήμερος στο ThePressProject:

Σύμφωνα με την πηγή μας που επιβεβαιώσαμε πολύ καλά η Διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, Σοφία Παπαϊωάννου, επισκέφτηκε τη σύνταξη και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι «είμαστε υπέρ της Ευρώπης». Τους ζήτησε «αυτή η λογική να διακατέχει όλα τα κείμενα» και τους προέτρεψε «να αναζητήσουν τους ανθρώπους που εκφράζουν αυτή την λογική». Επιπλέον συνέστησε στους συντάκτες της ροής να μην αναφέρονται στους δανειστές με αυτή τη λέξη αλλά να χρησιμοποιούν τη λέξη «η Ευρώπη».

Η παρέμβαση της Παπαϊωάννου -που σύμφωνα με παλαιότερη αποκάλυψη του
ThePressProject βασισμένη στα Wikileaks έστελνε το ρεπορτάζ της στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και λάμβανε οδηγίες για το μοντάζ- προκάλεσε αντιδράσεις εντός του δημοσιογραφικού οργανισμού.

Τελικά μετά από τρεις ώρες ανακοινώθηκε τηλεδιάσκεψη με την Arianna Haffington η οποία στην ομιλία της είπε ότι όντως το μέσο είναι υπέρ της Ευρώπης αλλά δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι εναντίον της, οπότε ζήτησε την «αμερόληπτη καταγραφή της επικαιρότητας».

Μετά από αυτό η Σοφία Παπαϊωάννου υπέβαλε την παραίτησή της.

Τόση αμεροληψία δεν την αντέχει κανείς...
---
πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου