Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταβλήθηκε ένας μισθός
σε κάποιους εργαζόμενους του MEGA

Ένας μισθός πιστώθηκε στους λογαριασμούς ορισμένων εργαζομένων του MEGA εχθές που υπολείπονταν σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους… Κι έτσι όλοι πλέον, διοικητικοί, δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχουν λάβει τον ίδιο αριθμό μισθών από την ημέρα που το κανάλι μπήκε σε περιπέτειες.
---
Παύεται από διευθυντής
ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Μαλέλης

Ανακοίνωση ΣΚΑΪ

O Σταμάτης Μαλέλης αναλαμβάνει Σύμβουλος Ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΪ. Από σήμερα δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ.
Από τη νέα του θέση θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.
---
Μάχη για τα
εργασιακά στα media

Μεγάλη μάχη αναμένεται να ξεσπάσει με αφορμή τις διατάξεις του σχεδίου νόμου για τα εργασιακά. Ειδικά σε ό,τι αφορά στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, που αφορούν ιδιαίτερα και τους εργαζόμενους στα media. Η διάταξη που αναμένεται να αξιοποιηθεί από συνδικαλιστικές ενώσεις είναι αυτή που προβλέπει ότι «σε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους του αποκλείεται ο εργοδότης από το κρατικό χρήμα-κρατική διαφήμιση». Επιπλέον, υπάρχει η διάταξη για τη δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης δεδουλευμένων άνω των 15 μηνών από τις προσωπικές περιουσίες των εργοδοτών.
---
Στην Αυστραλία
το σήμα της ΕRT World

Στην Αυστραλία πλέον το σήμα της ΕRT World και των πέντε ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΑ, ύστερα από αίτημα της ελληνικής κοινότητας. Το κόστος για τη μεταφορά του σήματος στην Αυστραλία, σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΕΡΤ, ανέρχεται σε 228.000 δολάρια και θα γίνεται από την εταιρεία Globecast, η οποία μετέφερε το σήμα του κρατικού δορυφορικού καναλιού πριν μπει το λουκέτο στην ΕΡΤ.
---
Δ. Μανιάτης
και Γ. Χελάκης
στα www.parapolitika.gr

Νέες συνεργασίες για τα www.parapolitika.gr. Ο Δημήτρης Μανιάτης (“Νέα”, Ραδιόφωνο 247) θα αρθρογραφεί στο site των “Παραπολιτικών”, όπως και ο Γιώργος Χελάκης, ενώ σύντομα θα συνεργαστεί και ένας γελοιογράφος.
---
Συμμετοχή
855 ιστοσελίδων
στο Online Μητρώο

Χρήση της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της λογοκλοπής μπορούν να κάνουν οι ιστοσελίδες που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Online Media. Τα στοιχεία του υπουργείου αναφέρουν ότι έχουν καταχωρισθεί συνολικά 855 ιστοσελίδες από όλη την επικράτεια, οι οποίες αντιστοιχούν σε 490 επιχειρήσεις. Από αυτές οι 198 είναι ατομικές επιχειρήσεις, οι 40 φυσικά πρόσωπα και οι 252 νομικά πρόσωπα. Από τις 490 επιχειρήσεις, οι 206 έχουν έδρα την Αττική και οι 284 την περιφέρεια. Τέλος, στις επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Online Media απασχολούνται συνολικά 7.864 δημοσιογράφοι, από τους οποίους οι 5.702 με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και οι 2.162 με συμβάσεις έργου.

---
Τυπολογίες/enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου