Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

70άρηδες - θα σβήσουν με το πέρασμα του χρόνου...

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΔ

Να πάρει θέση η ΕΣΗΕΑ
για τον ρατσισμό
σε βάρος των συνταξιούχων 


Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων εστάλη η ακόλουθη επιστολή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,

Κοινοποίηση ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Τις δύο τελευταίες μέρες σε ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ από την Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνεται απόσπασμα, που φέρεται ότι περιλαμβάνεται σε δήλωση του Πρωθυπουργού στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, αναφορικά με τους συνταξιούχους .

Πρόκειται για ανατριχιαστική διατύπωση, που εφόσον επιβεβαιωθεί, οι δημοσιογραφικές ενώσεις οφείλουν να πάρουν θέση και για την ουσία του ζητήματος , καθώς και για το γεγονός ότι αυτό συνέβη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου δίχως την παραμικρή αντίδραση.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται το ακόλουθο απόσπασμα από απάντηση του Πρωθυπουργού:

«….Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος….».

Το μείζον θέμα που ανακύπτει θα πρέπει να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και να ζητηθεί η ακριβής απομαγνητοφώνηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τα κείμενα από την διοίκηση του ΑΜΠΕ ή της ΕΡΤ.

Η εκκωφαντική σιωπή από τα μέλη των προεδρείων των δημοσιογραφικών σωματείων και του ΕΔΟΕΑΠ , που παραβρέθηκαν στη ΔΕΘ και στην συνδικαλιστική σύσκεψη στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ, είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτη.

Από την γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. 70 ετών, θα σβήσουν με το πέρασμα του χρόνου και μαζί μ' αυτούς και η περικοπή.
    Σοφά λόγια με σεβασμό προς την τρίτη ηλικία. Και μην τολμήσει κάποιος να μιλήσει για ρατσισμό. Ρατσιστές είναι οι άλλοι, όχι οι ... γιαλαντζί προοδευτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι άνω των 70, έχουμε απολαύσει ακόμα και το 69. Αλλοίμονο στους 60άρηδες που στηρίζονται, ήδη, στα βοηθήματα!
      Μ. Γ.

      Διαγραφή