Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Δημοκρατία»:
Μας κλέβουν η Καθημερινή και ο ΣΚΑΪ

Για λογοκλοπή και αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατηγορεί η εφημερίδα «δημοκρατία» την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα η εφημερίδα του ομίλου Φιλιππάκη αναφέρει:

“ Ξεπέρασαν κάθε όριο λογοκλοπής η «Καθημερινή» και ο ομόσταυλός της Σκάι

Πήραν το πρώτο θέμα της «δημοκρατίας» με τις κυβερνητικές σκέψεις για "νέα ρύθμιση 120 δόσεων και για τους απλούς φορλογούμενους", το αντέγραψαν μία μέρα μετά και το παρουσίασαν ως δικό τους.

Φαίνεται ότι το copy paste και η αντιδεοντολογική συμπεριφορά έχουν γίνει για κάποιους στο Φάληρο τρόπος ζωής. ” ("δημοκρατία")
---
Επανακυκλοφορεί η “Μακεδονία”


Με σοβαρές ενστάσεις των μισών πρώην εργαζομένων της «Μακεδονίας» επανακυκλοφορεί η κυριακάτικη εφημερίδα από νέα εταιρεία, την οποία στηρίζουν 20 βιομήχανοι της Μακεδονίας. Η ιστοσελίδα βγήκε στο διαδίκτυο μία εβδομάδα πριν, για να προετοιμάσει το κλίμα της επανέκδοσης. (Τυπολογίες)
---
Νέο Epsilon TV από τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο το νέο πρόγραμμα του Epsilon TV χωρίς ωστόσο να έχουν λυθεί σοβαρά ζητήματα. Στο κανάλι οδεύει ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, που θα αναλάβει την πρωινή ζώνη μαζί με τον Γιάννη Σαραντάκο. (Τυπολογίες)
---
Άγνωστος τράβηξε όπλο και
απείλησε φωτορεπόρτερ στη Θεσσαλονίκη

Φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατήγγειλε ότι διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, απείλησε με όπλο συναδέλφους του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, κοντά στον Λευκό Πύργο διαδηλωτής προσπάθησε να αρπάξει κάμερα από γυναίκα εικονολήπτη που κάλυπτε τηλεοπτικά τη διαδήλωση. (Τυπολογίες)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο https://www.news247.gr/
---
Εκτός κυκλοφοριών το “Documento”

Αποχωρεί από το σύστημα μέτρησης της κυκλοφορίας των εφημερίδων το “Documento”. Στο φύλλο που κυκλοφορεί εξηγεί τους λόγους. (Τυπολογίες)
---
Νέα μάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για
να πληρώνουν τον Τύπο Google – Facebook

Στις 12 Σεπτεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητείται πάλι η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Πνευματικά Δικαιώματα και ειδικότερα το άρθρο για την υποχρέωση των γιγάντων του διαδικτύου Google, Apple, Facebook και Amazon (η γνωστή «GAFA») να πληρώνουν για το ενημερωτικό περιεχόμενο που προέρχεται από τον Τύπο. Εν όψει αυτής της κρίσιμης συνεδρίασης, οι διευθυντές σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών πρακτορείων ειδήσεων, μεταξύ αυτών και του ΑΠΕ, συνυπογράφουν επιστολή-έκκληση προς τους ευρωβουλευτές να προστατεύσουν το έργο των δημοσιογράφων από τους γίγαντες του διαδικτύου. Σημειώνουν συγκεκριμένα πως το 2017 η Google και το Facebook συγκέντρωσαν το 80% των παγκόσμιων διαφημιστικών επενδύσεων στο διαδίκτυο και δηλώνουν πως το δίκαιο είναι να διεκδικήσουν ένα μέρος των κερδών τους από τις διαφημίσεις. (Τυπολογίες)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου