Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Κάποτε η καλύτερη κυριακάτικη εφημερίδα θεωρείτο το “Βήμα”.

@ Στον καιρό του χρηματιστηρίου, όταν ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης έχοντας συγκεντρώσει ισχυρά κεφάλαια, επιχείρησε να ξανακάνει το “Βήμα” ημερήσιο φύλλο.

@ Οι παλαιότεροι θυμούνταν την αποτυχία της έκδοσης του απογευματινού “Βήματος”.

@ Τον πρώτο μήνα της εισόδου της εφημερίδας στην αγορά των καθημερινών φύλλων, η προσδοκώμενη ανατροπή δεν επήλθε.

@ Η “Καθημερινή” ήταν εκεί, ακλόνητη στις κυκλοφορίες.

@ Τα χρόνια πέρασαν η φθορά του “Βήματος” ακολουθούσε εκείνη του ΔΟΛ, σε αντίθεση με την “Καθημερινή”.

@ Στα χρόνια του Μνημονίου, όχι μόνο κράτησε, αλλά και “άνθισε”, με νέες σελίδες, περιοδικά και ένθετα, σε μια έκδοση υψηλού επιπέδου.

@ Ο Αντώνης Καρακούσης, κρατούσε με νύχια και δόντια ζωντανό το “Βήμα” για να μην χαθεί η εφημερίδα. Τα κατάφερε το Καλοκαίρι του 2017 και έδειχνε πως θα κερδίσει και τη μάχη, με την αλλαγή της ιδιοκτησίας.

@ Το τελευταίο διάστημα το “Βήμα” έχει ξανά κενά. Η έκδοσή του είναι κουρασμένη. Και όπως είναι γνωστό, “ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη”.

@ Ορισμένες από τις επιλογές που προωθούνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν να μην έχουν καμία λογική, εκτός από εκείνη του σκοπού του κέρδους σε βάρος της ποιότητας και της αξιοπιστίας.

@ Θα επανέλθουμε.

@ Η εμμονή του Φαλήρου με την Τατιάνα Στεφανίδου, δεν έχει λογική. Και τα σφάλματα αυτά έχουν ξαναγίνει.

@ Αισιοδοξία στον ΑΝΤ1 αλλά και μεγάλη οικονομική πίεση.

@ Τι είναι αυτό το άρθρο στο https://thefaq.gr/,για το πως μπορεί να επανέλθει το Mega;

@ Η στήλη υποστήριξε την έκδοση της “Ραδιοτηλεόρασης”. Όμως το αισθητικό αποτέλεσμα, όπως από την αρχή είχαμε σημειώσει είναι αναντιστοιχο των προσδοκιών.

@ Από το χαρτί ως το περιεχόμενο, θέλουν όλα διόρθωση.

@ Οι αλλαγές στην ΕΡΤ γίνονται δυστυχώς όλο και πιο αργά. Πρόγραμμα που αγοράστηκε πέρυσι θα προβληθεί φέτος, με σειρές που οι περισσότεροι εκ των ενδιαφερομένων έχουν ήδη δει σε Nova και Cosmote TV.

@ Ενώ ήδη έχει στηθεί εδώ και καιρό το “γραφείο παραπόνων ΝΔ” από τους υπηρετήσαντες στα μορφώματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

@ Μάλιστα ορισμένοι δεν διστάζουν …απευθείας να επικρίνουν τις εκπομπές της ΕΡΤ στις οποίες συμμετέχουν, διακρινόμενοι για τον φιλελευθερισμό του καναπέ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

@ Η κριτική αυτή φυσικά και δεν δικαιώνει ορισμένες από τις επιλογές που έχουν γίνει στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ. Τα είπαμε και τα ξαναείδαμε στις οθόνες μας.
---

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου