Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

"... η φύτρα τους η ίδια είναι σήμερις"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Δείχνασι τα σπίτζα στους Γερμανούς,
να φτος έχει θείο στην αντίσταση...»


«Ητανε, ξέρουμέ ντος πλιο, που νύχτα γυρνούσασι τσζαι δείχνασι τα σπίτζα στους Γερμανούς, να φτός έχει θείο στην αντίσταση, να φτός είπε για 'σας κωλογερμαναράδες. Νύχτα όμι, γιατί το πρωί εν είχασι μούτρα».

- Θεία, για επάγγελμα το κάνασι;

«Είχε κόσμο ναι, αλλά είχε και τους άλλους, βολεμένοι ήτο, ο άλλος γυμνασιάρχης στους λόγους ήλεε όλο ο πατέρας μας ο Φύρερ, ο πατέρας μας, ναι, ο μπαμπάς μας ο Χίτλερ, ο πιο μεγάλος ρουφιάνος ήτο αυτός. Νομίζουσι εντος θυμούμαστε, η φύτρα τους η ίδια είναι σήμερις, ε ηνναι... Αυτοί οι αρχόντοι τσζαι νύχτα και μέρα ρουφιανεύασι, είχασι παπάδες, είχασι δημάρχους να σιγοντάρου. Δε ντος ήκανες, σε δίνασι στον Ιταλό, στο Γερμανό, μόνο σε δείχνασι και πάει, ξετελεμένος!»

- Θεία το ξέρεις πως στην Ελληνική Βουλή έχει σήμερα ανθρώπους που είναι πιστοί στο Χίτλερ.

«Ε, τι;»

- Δε σου κάνει εντύπωση;

«Γιάντα οι σπόροι αυτονώ που σου λέω τι θα κάμουσι; Χουντες ε κάμασι; Λε φοίνιτσζες, και... Σειρά πάει το βασίλειο. Νεμμήσασι (φύτρωσαν) από που; Γιοί τους είναι, εγγόνια, δισέγγονα και... Οι ίδιες φύτρες. Τα ονόματα ε ντα ξέρεις; Οι μισοί είναι στη Βουλή, βάλασι τζσαι τους άλλους μισούς μπλιο...»

(Η Θεία Κ, στα ενενήντα της εκεί το 2014 δεν είχε ξεχάσει σε ποια χώρα ζει. Εμείς νομίζω με την επιλεκτική μας μνήμη πέφτουμε κάθε φορά από τα σύννεφα...)

Γιώργος Τυρίκος-Εργάς
(Ο Γ.Τ. ζει στη Λέσβο. Συνήθως οι αναρτήσεις του είναι σχετικές με τους πρόσφυγες, για τους οποίους δραστηριοποιείται στην «Αγκαλιά», αλλά αυτή είναι διαφορετική - όμως πάντα από τη μεριά του Ανθρώπου) 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου