Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στον ΕΔΟΕΑΠ
δεν εκπροσωπούνται εκδότες,
ΕΡΤ, συνδρομητική TV, ραδιόφωνα

Σημειώνεται πως στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δεν υπάρχει εκπρόσωπος της ΕΡΤ ή του κλάδου της συνδρομητικής τηλεόρασης, αν και συνεισφέρουν τα περισσότερα χρήματα, εξαιτίας των υψηλών κύκλων εργασιών που έχουν. Εν αντιθέσει, η ΕΙΤΗΣΕΕ έχει προνομιακή θέση και στην πραγματικότητα υλοποιούνται τα σχέδια ενός προσώπου του κλάδου. Επίσης, δεν υπάρχει εκπροσώπηση των εκδοτών των εφημερίδων, των ηλεκτρονικών εφημερίδων και των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών. (Τυπολογίες)
---
«Χτίζει» το ενημερωτικό
και αθλητικό του τμήμα το Epsilon

Στο ειδησεογραφικό κομμάτι, μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Μιχαλέλη ως γενικού διευθυντή ειδήσεων του καναλιού, αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα ο Στράτος Μπαλής και ο Βίκτορας Βλαχογιάννης, στην θέση του διευθυντή ειδήσεων και του διευθυντή σύνταξης ειδήσεων αντίστοιχα. Αμφότεροι αναλαμβάνουν τα ίδια πόστα που είχαν, ο πρώτος στον ΑΝΤ1 και ο δεύτερος στο Mega.

Επιπλέον, ενισχύεται και το αθλητικό τμήμα του Epsilon, ειδικά μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων για τα ματς της Εθνικής ποδοσφαίρου μέχρι το 2022. Ο Γιώργος Κοσμάς, πρώην διευθυντής του Σπορ FM 94.6 θα είναι στη θέση του επικεφαλής περιεχομένου («head of sports content») και ο Άγγελος Τόμπρος, προερχόμενος από τον ΣΚΑΪ, σε εκείνη του αρχισυντάκτη των αθλητικών εκπομπών. (e-tetradio)
---
Κρέτσος: Περαστικά σε όσους
πολέμησαν την αδειοδότηση των σταθμών

«Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ κλείνει με τον πλέον θετικό – για το δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία – τρόπο τη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κάποιοι δεν το ήθελαν και το πολέμησαν. Περαστικά(Τυπολογίες)
---
Καλημέρης, Στάη
και Μιχαλέλης στη Θεσσαλονίκη

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εθεάθησαν, προ ημερών, ο Τζόνι Καλημέρης, η Έλλη Στάη και ο Δημήτρης Μιχαλέλης, που συγκροτούν το τρίδυμο της συνεργασίας στο Epsilon TV. Η Στάη επιστρέφει στη μικρή οθόνη, μετά την περιπέτεια του www.thetoc.gr, αναλαμβάνοντας το κεντρικό δελτίο του Epsilon TV. Τα Σαββατοκύριακα θα παρουσιάζει το δελτίο η Λίνα Δρούγκα. Στο κανάλι θα μετακομίσουν και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν στο Mega, παρουσιάζοντας εκπομπές και ως σήμερα εκτός τηλεοπτικής στέγης. Επίσης, συνεχίζονται οι κρούσεις από το Epsilon TV σε ρεπόρτερ και αθλητικούς συντάκτες του ΣΚΑΪ. (Τυπολογίες)
---
Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΝΑΤΟ,
ούτε η NASA κλείνουν το Mega

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το Mega το κλείνουν οι ιδιοκτήτες του. Και δικαίωμά τους. Ουδείς άλλος. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η NASA. Το λουκέτο το βάζουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του. Είτε επειδή έχουν ήδη άλλο κανάλι (Βαρδινογιάνης το STAR και Σαββίδης το Epsilon), είτε επειδή δεν ενδιαφέρονται (Μαρινάκης). Αυτή είναι η αλήθεια.

Αλλωστε ακόμα και τώρα αν θέλουν μπορούν να πάρουν άδεια. Υπάρχουν δύο ελεύθερες άδειες που περιμένουν. Αν όντως νοιάζονται, το πεδίο είναι ανοιχτό. Ουδείς τους εμποδίζει, ουδείς μπορεί να τους εμποδίσει. (e-tetradio)
---
Πρόταση ενίσχυσης
του Τύπου με 10 εκατ. ευρώ

Ένα κονδύλι άμεσης υποστήριξης του Τύπου, ύψους 10 εκατ. ευρώ, έχει ζητήσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής από το υπουργείο Οικονομικών. Το ποσό αυτό θα λάβει τη μορφή της κρατικής διαφήμισης στην περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. (Τυπολογίες)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου