Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Καημένη Θεσσαλονίκη!..

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Όποιος δεν παρακολούθησε τη «συνέντευξη» των Άκη Μαλτσίδη και Αλέκου Ζάννα επ’ ευκαιρία της έναρξης του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ3 δεν ξέρει τι θα πει φασισμός.

Ένας απίθανος δημοσιογράφος κάνει μια πρόχειρη εισαγωγή - παρουσίαση των προαναφερομένων λέγοντας πως «ο Παύλος Ζάννας ήταν ένας... μεγαλοαστός»! Αυτό βρήκε να πει ο κακομοίρης για τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα που τίμησε τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα και τη δημοκρατία με το ήθος του, το έργο του και τη στάση ζωής που τον έφεραν (ως... «ψυχικώς νοσούντα») σε σύγκρουση με τη χούντα και στη φυλακή. Ήταν ο άνθρωπος για τον οποίο νιώθει περηφάνια κάθε πολίτης αυτής της πόλης. Ώσπου ήρθαν οι βάρβαροι.

Συντονισμένα από το κοντρόλ, όπως φάνηκε, ο δημοσιογράφος διέκοψε με τρόπο βάναυσο τον Άκη Μαλτσίδη, μόλις είχε αρχίσει να μιλάει, γιατί δεν έλεγε ευχάριστα πράγματα αναφερόμενος στη σύλληψή τους, των έξι Θεσσαλονικέων της «Δημοκρατικής Άμυνας» (Παύλος Ζάννας, Στέλιος Νέστωρ, Γιώργος Σιπητάνος, Σωτήρης Δέδες, Άκης Μαλτσίδης, Κώστας Πύρζας) από τη χούντα, έτσι που τον ανάγκασε να διαμαρτυρηθεί: «ε, τότε γιατί μας καλέσατε εμάς;».

Βλέποντας από το κοντρόλ τον άγαρμπο τρόπο με τον οποίο έγινε η διακοπή, ειδοποιούν τον δημοσιογράφο - τηλεπαρουσιαστή κι αυτός σπεύδει να διαβεβαιώσει τους συνεντευξιαζόμενους και ιδιαίτερα τον Μαλτσίδη ότι έχουν χρόνο και συνεπώς θα μιλήσουν για να πουν αυτά που θέλουν.

Δίνει τον λόγο στον Αλέκο Ζάννα, ο οποίος δηλώνει ότι δεν θα πει αυτά που ήθελε να πει, αλλά επισημαίνει τον πρωτόγνωρο «επαρχιωτισμό» με τον οποίο ξεκίνησε εφέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Οπότε διακόπτει και πάλι τη συνέντευξη ο δημοσιογράφος χωρίς να δώσει τον υπεσχημένο λόγο στον Μαλτσίδη! Και συνέντευξη τέλος...

Καημένη Θεσσαλονίκη! Σε τι χέρια έπεσες πάλι. Καφρίλα σκέτη.

Γιατί μου μύρισε χούντα;..

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου