Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ερώτηση Σ. Κούλογλου
για τους κανόνες του Facebook

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη νέα διαφημιστική γραμμή του facebook στις πολιτικές διαφημίσεις κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Σημειώνει ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου το facebook επικαιροποίησε τους κανόνες διαφήμισης, εξαιρώντας την πολιτική διαφήμιση από τους κανόνες για τον έλεγχο των πραγματικών περιστατικών. Οι νέοι κανόνες, όπως δηλώνει, δεν θα εμποδίζουν πολιτικούς και υποψηφίους εκλογικών αναμετρήσεων για δημόσια αξιώματα να δημοσιεύουν διαφημίσεις που έχουν ψευδές ή παραπλανητικό περιεχόμενο. Ο Στ. Κούλογλου ρωτάει την Κομισιόν αν είναι ενήμερη για αυτή την αλλαγή και αν οι κανόνες είναι σύμφωνοι με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ, που υπέγραψε μεταξύ άλλων και το facebook.

Η είδηση που "διέφυγε"
από το "Πρώτο Θέμα"

Αγαπητό @protothema με αγάπη σας το λέμε, έχετε χάσει από την homepage σας την είδηση με την ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο! Επειδή δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να κατηγορούνται υπουργοί για δωροδοκία, προφανώς κάτι λάθος συνέβη στη δημοσιογραφική σας αξιολόγηση.

Αυστηρές συστάσεις ΣΚΑΪ

στην ομάδα του Γ. Λιάγκα

Η “επόμενη ημέρα” για την εκπομπή “Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα” περιλαμβάνει έντονες συστάσεις και προβληματισμό για το ύφος της. Ο προσβλητικός σχολιασμός και η έλλειψη σεβασμού που έχει καταγραφεί από το κοινό, συνιστά αντικείμενο συζητήσεων στο Νέο Φαλήρο, καθώς δεν συνάδει με τη φιλοσοφία του ΣΚΑΪ.

Ο ΠΣΑΤ τιμά την ΕΡΑσπορ 101,8

Η ΕΡΑσπορ 101,8 βραβεύεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την κοινωνική της δράση.Διαχρονικά το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο καλύπτει όλο το φάσμα του αθλητισμού και παράλληλα ενισχύει κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις μοιράζοντας χαμόγελο και αισιοδοξία σε παιδιά και ευπαθείς ομάδες.


Αντίδραση από ΕΣΡ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα ασχοληθεί από αύριο το ΕΣΡ με την εκπομπή “Μεσημέρι” με τον Γιώργο Λιάγκα στον ΣΚΑΪ. Προηγήθηκαν καταγγελίες που εστάλησαν στην Ανεξάρτητη Αρχή για τον σχολιασμό συνεργατών της εκπομπής σε καταγγελία 20χρονης φοιτήτριας για σεξουαλική παρενόχληση από συμφοιτητή της στο Αριστοτέλειο.

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για απολύσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την εργοδοσία των εφημερίδων «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», και «ESPRESSO», η οποία απέλυσε ήδη έναν συνάδελφο δημοσιογράφο και «προετοιμάζει το έδαφος», σύμφωνα με πληροφορίες, για δύο ακόμη απολύσεις. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας, που οφείλει στους συναδέλφους δεδουλευμένες αποδοχές τουλάχιστον πέντε μηνών.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου