Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Το Mega έρχεται, το One φεύγει

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αλλαγή δεδομένων στην «Alter Ego», μετά την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του «μεγάλου καναλιού»

του Γιώργου Ζέρβα

Από την Παρασκευή το πρωί, ως γνωστόν, όλο το Mega ανήκει πλέον στην εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία στον πλειστηριασμό της «Ομάδας Ενεργητικού Β'» της Τηλέτυπος Α.Ε. κατέθεσε την μεγαλύτερη προσφορά ύψους 33.999.999 ευρώ, έναντι της off shore εταιρείας «Liquorina Limited» με έδρα την Κύπρο, που η προσφορά της ήταν κατά... 999.999 ευρώ μικρότερη. Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, στα χέρια της «Alter Ego» πέρασαν:

- Τα μηχανήματα
- Τα μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα, μηχανές κ.λπ.)
- Τα έπιπλα και ο υπόλοιπος εξοπλισμός
- Το σήμα «Mega» και όλοι οι τίτλοι εκπομπών και σειρών που έχει κατοχυρώσει
- Το site megatv.com και οι σελίδες σε Facebook (381.000 like), Twitter (130.000 followers) και Instagram (58.700 followers)
- Η ταινιοθήκη (γενικό αρχείο, αρχείο ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών, τηλεπαιχνίδια, μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ελληνικές σειρές, αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις)
- Οι συμμετοχές (100% στην Τηλέτυπος Υπηρεσίες Limited, 12,3% στην Digea-Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε., 1% στην Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε.)
- Τα αποθέματα
- Τα χρέη (34.937.607,92 ευρώ)
- Λοιπές πληροφορίες (οικονομικά στοιχεία, ανάλυση δεδομένων YouTube από 01/2019 εως 08/2019, τεχνική περιγραφή συστήματος εκπομπής)

Εν ολίγοις, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Mega, εκτός από τα ακίνητά του, που ήταν διάφορες εκτάσεις σε Μαρούσι και Ηράκλειο Κρήτης, τα οποία βγήκαν «στο σφυρί» σε άλλο διαγωνισμό (Ομάδα Ενεργητικού Α') και ανήκουν, πλέον, στην κοινοπραξία «ΩΘΗΣΗ» για 500 χιλιάδες ευρώ. Ο εφοπλιστής ουσιαστικά θα συνεχίσει να είναι ιδιοκτήτης του καναλιού, καθώς από το 2017 έχει ως «προίκα» από τον ΔΟΛ ένα 22,11% στην Τηλέτυπος Α.Ε. Πλέον, όμως, χωρίς τους υπόλοιπους μετόχους της εταιρείας, δηλαδή την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την «Elenovo Limited» που απέκτησε το μερίδιο του Ιβάν Σαββίδη, την «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα κ.ά.

Ωστόσο, η μεταβίβασή του Mega στην «Alter Ego» δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς αυτή πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Στην περίπτωση του ΔΟΛ, ο πλειοδοτικός διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 31 Μαϊου 2017 και η μεταβίβασή του επικυρώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 24 Ιουλίου 2017. Με αυτό ως δεδομένο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει και τυπικά το Mega (εκτός απροόπτου) σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες.

Στο «μέτωπο» του One τώρα, επικρατεί «πανηγυρικό» κλίμα μετά τα αποτελέσματα του πλειστηριασμού της Τηλέτυπος, γεγονός που αποτυπώνεται στα ρεπορτάζ και τις εκπομπές του καναλιού, από την περασμένη Παρασκευή. Ο Γιάννης Πρετεντέρης, εργαζόμενος στο Mega και στα έντυπα της «Alter Ego», δήλωσε (μεταξύ άλλων) σε εκπομπή του One πως το Mega θα επιστρέψει και θα ξαναβγεί στον αέρα σε 1-2 μήνες, και πως λόγω της παραπάνω εξέλιξης οι επικεφαλής του One, ο Σταμάτης Μαλέλης και η Ισαβέλα Σασλόγλου, έχουν αλλάξει τον σχεδιασμό τους για το «υπό κατασκευή» κανάλι.

Μέχρι και την περασμένη Πέμπτη όλα έδειχναν έτοιμα για να εκπέμψει στην Digea εντός του μήνα, κάτι που πλέον δεν ισχύει. Η «Alter Ego» έχει «ξεμπερδέψει» εδώ και μέρες με το θέμα της πανελλαδικής άδειας, καθώς αυτή είναι ήδη σε ισχύ από τις 17 Οκτωβρίου, οπότε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ενώ βάσει του νόμου Παππά, το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη θα πρέπει να εκπέμψει σήμα μέσα σε 6 μήνες από την έναρξη της ισχύος της άδειας, δηλαδή μέχρι τις 17 Απριλίου.

Όσον αφορά τις υποδομές, στην έδρα της «Alter Ego» στη Λεωφόρο Συγγρού 340 στην Καλλιθέα, έχει γίνει μια μεγάλη επένδυση σε τεχνικό εξοπλισμό, με υπερσύγχρονα στούντιο και γραφεία, από όπου εκπέμπει ήδη διαδικτυακά και δορυφορικά το One. Από την άλλη, υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις που νοικιάζει το Mega στους Αμπελόκηπους (Ρούσσου 4 και Μεσογείων 117), οι οποίες εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του καναλιού τα τελευταία χρόνια. Στο εργασιακό κομμάτι, το One βρίσκεται σε φάση στελέχωσης αυτό το διάστημα, γεγονός που θα βοηθήσει σε έναν βαθμό την απορρόφηση από την εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη όσων εργαζόμενων απέμειναν στο Mega για να το διατηρήσουν σε λειτουργία.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το «μεγάλο κανάλι» θα επιστρέψει σύντομα στους τηλεοπτικούς δέκτες μετά από περίπου έναν χρόνο απουσίας. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα κάνει «πρωταθλητισμό», όπως αναφέρουν στελέχη της «Alter Ego», διεκδικώντας μερίδιο από τους «μεγάλους» τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Star, Alpha)...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου