Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Καταγγελία για αντισυναδελφικές συμπεριφορές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αναφορά
του δημοσιογράφου, διαπιστευμένου
στο υπουργείο Δικαιοσύνης,
στον πρόεδρο του Πρακτορείου



Αντισυναδελφική συμπεριφορά σε βάρος του, αλλά και σε άλλων δημοσιογράφων (έξι τον αριθμό) καταγγέλλει με αναφορά του στον πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημοσιογράφος Τάκης Τσιμπούκης.

«Προς
τον Πρόεδρο και γενικό διευθυντή
ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Ευθύμιο Παλλήκαρη
Τσόχα 36
ΕΝΤΑΥΘΑ

Αναφορά
Παναγιώτη (Τάκη) Τσιμπούκη
Δημοσιογράφου του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιότιμε πρόεδρε και γενικέ διευθυντά του Ελληνικού κρατικού Πρακτορείου ειδήσεων, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω -αν και ουσιαστικά τελεί σε γνώση σας- ότι η συνάδελφος ***** *****, κατά παράβαση κάθε αρχής δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, κατά παράβαση του καταστατικού της ΕΣΗΕΑ και κατά παράβαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και πέρα από κάθε συναδελφική συμπεριφορά, κατ΄ επανάληψη και με περίσσιο θράσος, παρακάμπτει συναδέλφους εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι σε υπουργεία, κ.λπ. και λαμβάνει συνεντεύξεις από υπουργούς και άλλα πρόσωπα.

Για την αντισυναδελφική αυτή και όχι μόνο συμπεριφορά της, η οποία γίνεται συστηματικά, η κυρία ***** χρησιμοποιεί το σαθρό επιχείρημα ότι λαμβάνει «πολιτικές» συνεντεύξεις και με το επιχείρημα αυτό παρακάμπτει τον διαπιστευμένο συντάκτη. Τα γεγονότα αυτά και η συγκεκριμένη πρακτική (που ουσιαστικά πρόκειται για δημοσιογραφική «πειρατεία») είναι γνωστή στην πυραμίδα της διεύθυνσης του κρατικού Πρακτορείου. Παρ΄ όλα αυτά, συνεχίζεται….

Με την ανορθόδοξη αυτή τακτική της συναδέλφου δημιουργούνται δημοσιογράφοι διαφόρων ταχυτήτων. Από την μια είναι αυτοί που κάνουν την λάντζα, δηλαδή οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που τρέχουν όλη την ημέρα και από την άλλη είναι οι δημοσιογράφοι της Ελίτ (οι οποίοι κατά κανόνα έχουν την προστασία της διεύθυνσης), που κάθονται στο γραφείο τους και στέλνουν ηλεκτρονικά ερωτήσεις σε πολιτικά και μη πρόσωπα. Τα πρόσωπα όμως αυτά υπάγονται στην «αρμοδιότητα» και στον κύκλο ευθύνης, άλλων συναδέλφων τους και παρ΄ όλα αυτά λάβει συνεντεύξεις, «κλέβοντας» στην ουσία «ύλη» και όχι μόνο, από τους άμοιρους συναδέλφους της που πασχίσουν κάθε μέρα στο πεζοδρόμιο.

Προσωπικά ως προς εμένα, η επίμαχη συνάδελφος κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει λάβει, εν αγνοία μου, συνέντευξη από τον υπουργό Δικαιοσύνης (έχω εδώ και κάποιες δεκαετίες διαπίστευση στον εν λόγω υπουργείο) και είδα την συνέντευξη αναρτημένη όταν ήταν ήδη αργά… Δεν αντέδρασα τότε για το γεγονός αυτό, καθώς το διάστημα εκείνο είχα την ιδιότητα του εκπροσώπου των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ και δεν θα ακουγόταν καλά –λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας που είχα- να στείλω την συνάδελφο στο πειθαρχικό.

Όμως, η εν λόγω συνάδελφος, απέστειλε πριν λίγα 24ώρα ερωτήσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης για να λάβει συνέντευξη. Ευτυχώς, αυτή τη φορά η αντισυναδελφική της αυτή συμπεριφορά, ως προς εμένα, σταμάτησε, αφού αντάλλαξα μαζί της ενδιαφέροντα μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Η ίδια διαρρέει εντέχνως στους συναδέλφους ότι έχει προσωπικές σχέσεις, από το παρελθόν, με το νέο πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως επίσης ότι προωθείται για νέα διευθύντρια του Πρακτορείου. Δεν ξέρω εάν αυτά είναι αλήθεια ή όχι (αυτό θα φανεί στο μέλλον), απλά τα θέτω υπόψη σας καθώς το Πρακτορείο είναι κρατικός φορέας χρηματοδοτούμενος από το κράτος.

Με άλλη «εμπιστευτική» αναφορά μου, θα σας κατονομάσω και σε ποιους άλλους δημοσιογράφους διαπιστευμένους του ΑΠΕ-ΜΠΕ (όποιοι έχουν πέσει στην αντίληψή μου), η εν λόγω συνάδελφος έχει κάνει τις ίδιες ακριβώς αντισυναδελφικές ενέργειες.

Για το τωρινό προσωπικό μου θέμα, που ανέκυψε με την εν λόγω συνάδελφο, ενημέρωσα τόσο τον νέο εκπρόσωπο των εργαζομένων, όσο και την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο πρώτος (που είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος), μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει στο γεγονός, με ότι αυτό σημαίνει.

Γνωρίζω, ότι μετά την αναφορά μου αυτή προς Εσάς, θα στοχοποιηθώ (ειδικά από το περιβάλλον της παλαιάς διεύθυνσης του Πρακτορείου, που παραμένει ενεργό), αλλά θεωρώ υποχρέωση μου, μετά από μια μακρά διαδρομή μου στην δημοσιογραφία, αλλά και λόγω της προχωρημένης ηλικίας μου, να αντιδράσω σε παρόμοια αρνητικά φαινόμενα που μπορεί να μονιμοποιηθούν στο μέλλον. Πάντα σεβάστηκα (και θα συνεχίζω) τον κάθε συνάδελφο, ενώ υπενθυμίζω εκ περισσού, ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πληρώνει, μέσω των φόρων του, ο Ελληνικός λαός και από εκεί είναι η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων στο Πρακτορείο.

Τέλος, σας γνωρίζω, ότι η παρούσα θα κοινοποιηθεί, στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και σε όλους τους συναδέλφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με εκτίμηση
Παν. (Τάκης) Τσιμπούκης».

---
enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου