Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρόσωπα στα ΜΜΕ

Ο έμπειρος δημοσιογράφος Νίκος Σίμος ανέλαβε την ευθύνη συντονισμού του Καναλιού της Βουλής. Το 2012 δεν συναίνεσε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και είχε παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Η Σοφία Δήμτσα, με προϋπηρεσία στο Mega, ανέλαβε τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΔΕΗ, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία με τη συμμετοχή έμπειρων στελεχών.
Με αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ τοποθετήθηκαν κάτω από τον τίτλο «υπεύθυνοι έργου» οι δημοσιογράφοι Αθηνά Βάρσου και Δημήτρης Απόκης. Επιπλέον, τοποθετήθηκε, όπως αναμενόταν, ο Γιάννης Τρουπής στη διεύθυνση του newsroom. Σε θέση σύμβουλου τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του αθλητικού Γιώργος Λυκουρόπουλος.

To πρόστιμο στο Facebook


Πρόστιμο ύψους 500.000 στερλινών (644.000 δολάρια) συμφώνησε να πληρώσει το Facebook στη βρετανική ανεξάρτητη αρχή Πληροφορικής για το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων της Cambridge Analytica, σύμφωνα με το Reuters και αφορούν 87 εκατ. χρήστες του Facebook. Το σκάνδαλο, ήταν η αφορμή για να αρχίσει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ο διάλογος για τη λήψη μέτρων έναντι των πολιτικών διαφημίσεων στις πλατφόρμες διανομής ειδήσεων.

Ορισμός της είδησης

Σόρι συνάδελφοι, αλλά δεν είναι είδηση ότι άφησε μουστάκι ο γιος της Ελένης Μενεγάκη. Είδηση θα ήταν αν το άφηνε η ίδια.
Μανώλης Γρηγοράκης
(Από το fb)


Δεν «τσουλάνε»
οι «Ορεινές Συμφωνίες»...

Η ταινία για τη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τίτλο «Ορεινές Συμφωνίες», βγήκε στους κινηματογράφους πριν από λίγες μέρες, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει πείσει το κοινό, ούτε καν τους οπαδούς της ΝΔ για να τη δουν. Έπεσε βέβαια και απέναντι στο «Τζόκερ», αλλά μάλλον αυτό δεν αποτελεί εξήγηση, καθώς μάλλον τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι δύο ταινίες είναι διαφορετικά.
Έτσι εδώ και κάποιες μέρες φεύγουν επισήμως email σε φίλους, μέλη και στελέχη, μήπως και σωθούν τουλάχιστον τα προσχήματα και κοπεί κανένα εισιτήριο, πριν εξαφανιστεί η ταινία από τις αίθουσες...

ΣΗΠΕ: Κανονικά
η επιδότηση της απασχόλησης
στις περιφερειακές εφημερίδες

Μέχρι τέλους του 2019 θα ολοκληρωθεί η καταβολή της επιδότησης της πλήρους απασχόλησης στις επιχειρήσεις του περιφερειακού Τύπου, διαβεβαίωσε το δ.σ. του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Μάλιστα όπως ανέφερε ο γ.γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, οι Υπηρεσίες έχουν ήδη ελέγξει τα δικαιολογητικά των εφημερίδων, που έχουν εγκριθεί στο 99% των περιπτώσεων.

Σκέψεις για αύξηση κεφαλαίου στον Alpha

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (Alpha) σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο έλεγχος της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας έχει περάσει στην Motor Oil και η εξαγορά έχει λάβει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η επιλογή αυτή της απόκτησης του Alpha, έγινε μετά το προσωρινό- όπως αποδείχθηκε- λουκέτο στο Mega.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου