Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Πεζοδρόμιο Κουμουνδούρου το προχθεσινό Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από το fb
της Τζώρτζιας Κοντράρου

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ περιτροπής ως παρατηρητές στις συνεδριάσεις του εκπροσώπους του Μεικτού Συμβουλίου. Προσωπικά χαιρετίζω αυτήν την πρωτοβουλία καθώς δίνεται η ευκαιρία διαζώσης να παρακολουθήσουμε τις εργασίες της διοίκησης του Σωματείου μας.

Αλλά, το πιο αποκαλυπτικό είναι η στάση κάθε μέλους του Συμβουλίου, το επίπεδο των γνώσεών του, η σοβαρότητα των τοποθετήσεών του, η αντίληψή του για τη λειτουργία συλλογικών οργάνων και το τελευταίο, αλλά και πιο σοβαρό, είναι η κοινωνική και πολιτική αγωγή του καθένα. Φράσεις πεζοδρομίου, προσωπικές επιθέσεις και συνδικαλιστικό μπούλινγκ, λάσπη και λαϊκίστικα ψεύδη κατά αντιπάλων.


Ασέβεια στη διαφορετική γνώμη, υστερικές κορώνες και επιχειρηματολογία καφενείου της Κουμουνδούρου. Μιας Κουμουνδούρου που πόρρω απέχει από αρκετούς εκλεκτούς συναδέλφους που διατέλεσαν στο παρελθόν μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Ο λόγος για τον Γενικό Γραμματέα του συμβουλίου, Σταύρο Καπάκο. Συμπτωματικά είναι και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ήταν έτοιμος να αποκαλύψει και προσωπικά δεδομένα ασφαλισμένων προκειμένου να πλήξει παραταξιακούς αντιπάλους του.

Σε πολλοστή διαμαρτυρία μελών του συμβουλίου για την κατάθεση στο Δ.Σ. των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των συνεδριάσεων ο κ. Καπάκος χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι η απομαγνητοφώνηση στο παρελθόν "αποτελούσε μπίζνα" ( αλήθεια για ποιές διοικήσεις μιλάει; 
Για τη διοίκηση Τρίμη, για τη διοίκηση Νικολόπουλου, για τη Διοίκηση Αντωνιάδου, την οποία στηρίζει σήμερα;) με κόστος 40.000 ευρώ για την ΕΣΗΕΑ και για λόγους οικονομίας αποφεύγεται. Την ίδια τακτική ακολουθεί και στον ΕΔΟΕΑΠ δήλωσε.

Ως λαϊκίστικο επιχείρημα, ομολογώ, είναι καλό. Αγνοεί προφανώς, ο κύριος, ότι τα πρακτικά ενός Συμβουλίου παράγουν έννομα αποτελέσματα. Αγνοεί ή κάνει πως αγνοεί ότι από τα παλαιότερα πρακτικά του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ προκύπτουν ευθύνες μελών του για ζημιά του Ταμείου μας εκατομμυρίων ευρώ. Στα πρακτικά αυτά καταγράφονται και οι διαφωνίες και απεικονίζεται έτσι η στάση και η ευθύνη του κάθε μέλους. Και με βάση ακριβώς αυτά τα πρακτικά, εισαγγελείς και ανακριτές στέλνουν στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Κακουργημάτων μέλη πρώην διοικήσεων του Ταμείου μας.

Η διαφορετική άποψη, η διαφορετική ψήφος ακόμη και η αποχή από τη λήψη κάποιας απόφασης είναι επιλήψιμη και κατακριτέα για τον κύριο Καπάκο. Κάτι τέτοια ακριβώς έλεγε και η πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ για μέλος του Δ.Σ., που ασφαλώς και διαφωνούσε, απείχε, κατήγγειλε όλα αυτά και άλλα πολλά που σήμερα καταγράφονται σε δικαστικό βούλευμα.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου