Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Νέο «δωράκι» Μητσοτάκη στα ΜΜΕ!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

6 εκατ. ευρώ μεγαλύτερη η επιδότηση


Μετά το ανέκδοτο «δεν διορίστηκα αν και είμαι μακρινός συγγενής του Μητσοτάκη», αρχίζει ένα ακόμη που αφορά στη νέα κυβέρνηση. Όχι πως δεν φαίνεται, η καλή σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τα ΜΜΕ. Σχεδόν 30 δημοσιογράφοι κατέβηκαν υποψήφιοι με τη ΝΔ στις εκλογές, άλλωστε!

Κοιτάξτε λοιπόν πώς έχει το πράμα. Η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά και του Λευτέρη Κρέτσου εξασφάλισε 2 εκατ. ευρώ, ποσό που θα πήγαινε κυρίως στις εφημερίδες οι οποίες, εν μέσω κρίσης αλλά και… διαδικτύου, φυλλορροούν. Κυριολεκτικά.

Για να ενισχυθούν τα Μέσα, έπρεπε να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Όπως, φερ’ ειπείν, να μη χρωστάνε (σε εργαζομένους ή στο δημόσιο) ή οι ιδιοκτήτες τους να μην έχουν νομικά θέματα, π.χ. διώξεις. Και όντως, όσες μιντιακές επιχειρήσεις θέλησαν να μπουν στο εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου, άρχισαν να εξοφλούν (πραγματικά ή και… εικονικά). Εβρεξε χρήμα στα ΜΜΕ, το είχε αναφέρει σε παλιότερο μιντιακό insider ρεπορτάζ.

Έλα όμως που άλλαξε η κυβέρνηση. Και η νέα κυβέρνηση κάνει… τα δικά της. Αρχικά, κατήργησε τις εν λόγω προϋποθέσεις: δηλαδή, ακόμη κι αν χρωστάς σε… όποιον μιλάει ελληνικά, δικαιούσαι επιδότησης! Το είχε αποκαλύψει ο Scriptας.

Και ερχόμαστε στη νέα αλλαγή. Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, με την υπογραφή και των υφυπουργών Θόδωρου Σκυλακάκη και Στέλιου Πέτσα, αυξάνει από τα 1,5 – 2 εκατ. ευρώ στα 7.500.000 ευρώ την επιδότηση, η οποία, ως λένε στη ΝΔ, «θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό»! Και καλούν όσες επιχειρήσεις δεν είχαν αιτηθεί του προγράμματος, να… σπεύσουν.

Η απόφαση αναφέρει ότι το ποσό ενίσχυσης που λαμβάνει κάθε μιντιακή επιχείρηση, που πληροί τις προϋποθέσεις (σ.σ…. ποιες; Αφού τις κατήργησαν!) θα υπολογίζεται με βάση το συνολικό ποσό της ενίσχυσης του προγράμματος». Τρέχα γύρευε.

Κοντολογίς, θα τα δώσουν όπου θέλουν. Είναι απλό. Το νέο δωράκι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα αγαπημένα του ΜΜΕ…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου