Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

... "Ελλάδα: η δημοκρατία δέχεται επίθεση" ...

*
greektv.com
***
*
Κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων:
Ξεκίνησε στην Ελλάδα
*
Την Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2012, στο κτίριο του συνδικάτου μεταλλουργών IG Metall, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα: η δημοκρατία δέχεται επίθεση». Στην κατάμεστη αίθουσα, Έλληνες και Γερμανοί συζήτησαν για την κρίση, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και την κοινή απάντηση που οφείλουν να δώσουν οι λαοί της Ευρώπης.
*
Το βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=sgarLmaz4SI&feature=player_embedded
*
Ο απεργός της "Ελληνικής Χαλυβουργίας", Παναγιώτης Κατσαρός και η δημοσιογράφος της "Ελευθεροτυπίας" Ντίνα Δασκαλοπούλου αναφέρθηκαν στους αγώνες τους ως κομμάτι των αγώνων ολόκληρου του λαού ενώ ο εργατολόγος του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ, Απόστολος Καψάλης, καθώς και ο πολιτικός επιστήμονας Gregor Kritidis περιέγραψαν με λεπτομέρειες την επίθεση των χρηματαγορών και την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Τέλος, τη θέση των γερμανικών συνδικάτων για την Ελλάδα και την ανάγκη για πανευρωπαϊκούς εργατικούς αγώνες εξέφρασε ο Dierk Hirschel, διευθυντής οικονομικής πολιτικής του συνδικάτου VerDi.

Τόσο οι τοποθετήσεις των ομιλητών, όσο και η ζεστή υποδοχή του γερμανικού κοινού δείχνουν το ενδιαφέρον των γερμανών εργαζομένων για τους αγώνες στην Ελλάδα. Κοινή συνιστώσα όλων ήταν ότι η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη γραμμή σε μία μάχη ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους σε όλη την Ευρώπη.
.
 Το κοινό συγκέντρωσε μάλιστα το ποσό των 900 ευρώ ως στήριξη στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας και της Ελευθεροτυπίας. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Λύμπεκ, Αννόβερο και Αμβούργο (14, 15 και 16 Μαρτίου αντιστοίχως).

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την ομάδα Real Democracy Now! Berlin/GR και τα συνδικάτα IG Metall και VerDi. Είχε επίσης την υποστήριξη των ιδρυμάτων Rosa Luxemburg και Menschenwürde und Arbeitswelt καθώς και του συνδέσμου “Wir zahlen nicht für eure Krise”.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου