Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

... Η. Κανέλλης εναντίον Δ. Τρίμη, με φόντο τον Πάσχο Μ. ...

*
Τυπολογίες
***
*
Επίθεση Η. Κανέλη στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ
Σε άρθρο του στα “Νέα” προχθές, ο Ηλίας Κανέλλης που παραιτήθηκε πριν λίγο καιρό από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, επιτίθεται εναντίον του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ.Τρίμη, καταλογίζοντας του “λογοκρισία” και “σταλινισμό”, με αφορμή τη διαγραφή του Πάσχου Μανδραβέλλη από την ένωση συντακτών. Το άρθρο του προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως για τη διαστρέβλωση γεγονότων, με στόχο να εξάγει ένα δικό του συμπέρασμα.
Στη “Συσπείρωση” δημοσιεύθηκε απάντηση υπό τον τίτλο “Ηλία, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;”
στο οποίο αναφέρονται τα γεγονότα σχετικά με τη διαγραφή του Πάσχου Μανδραβέλλη. Γράφει η “Συσπείρωση”:
“Σε σημερινό του δημοσιεύμα (14/8/2012) ο Ηλίας Κανέλλης στην τελευταία σελίδα των ΝΕΩΝ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη για λογοκρισία και σταλινισμό, επειδή το Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Ενωσης, που ως γνωστόν είναι ανεξάρτητο αιρετό όργανο του σωματείου, διέγραψε προσωρινά, για 3 μήνες, τον Πάσχο Μανδραβέλη από την ΕΣΗΕΑ.
Τα πράγματα έχουν ως εξής:
1. Στις 10/12/2011 ο Πάσχος Μανδραβέλης έγραψε στην “Καθημερινή”(http://kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_10/12/2011_465667 ) για τις απεργίες των εργαζομένων στην ΕΡΤ και για τον ρόλο των δημοσιών μέσων ενημέρωσης.
2. Στις 12/12/2011 οι δύο συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ (από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο -εκλεγμένοι στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ) προσέφυγαν στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ κατά του Πάσχου Μανδραβέλη. Δεν προσέφυγε κανένας άλλος. Ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε βέβαια ο Δ. Τρίμης ή κάποιο άλλο μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
3. Τα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ αποτελούνται από εκλεγμένα μέλη του σωματείου και λειτουργούν με βάση το καταστατικό αυτόνομα.
4. Ο Δ. Τρίμης προτάθηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση της πειθαρχικής έγκλησης κατά του Πάσχου Μανδραβέλη και από τις δυο πλευρές. Δηλαδή και από τους εγκαλούντες δύο συναδέλφους της ΕΡΤ και από τον ίδιο τον εγκαλούμενο Πάσχο Μανδραβέλη.
5. Στο πειθαρχικό ο Δ. Τρίμης κατέθεσε τα πάρα κάτω, όπως έχουν καταγραφεί επίσημα στην σχετική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού (16/2012 – 24/7/2012):
“Αναμφίβολα ο συν. Μανδραβέλης στο κείμενό του προσβάλει τους απεργούς δημοσιογράφους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης -που εκείνη την εποχή αγωνίζονταν να κρατήσουν τη δουλειά και την αμοιβή τους- και στρέφεται και εναντίον της ύπαρξης των Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτίκων Μέσων.
Με λίγα λόγια τάσσεται με τις ακραία αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες θέσεις και υπέρ των ιδιωτικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων. ‘Εχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, έχει δικαίωμα να λοιδορεί την ΕΣΗΕΑ και τους αγωνιζόμενους συναδέλφους του στην ΕΡΤ. Δεν καταλαβαίνω γιατί παραμένει στο Σωματείο. Κι αν αυτός είναι μια φορά οπαδός της γνωστής ρήσης του Βολταίρου, εγώ είμαι δέκα”.
Από πού προκύπτει ότι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είναι υπέρ της λογοκρισίας και οπαδός του σταλινισμού; Το αντίθετο. Η δε φράση του Τρίμη “δεν καταλαβαίνω γιατί παραμένει στο Σωματείο”, δεν σημαίνει “διαγράψτε τον”, αλλά …”κοίτα ποιός μιλάει” …
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου