Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

... "Καθημερινή" - απολύσεις οι Αλαφούζοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Απολύσεις στην “Καθημερινή”,
παρά την εκβιαστική συμφωνία
Έξι απολύσεις, χθες, στον όμιλο της “Καθημερινής”. Παρά την εκβιαστική συμφωνία εργαζομένων - εργοδοσίας προ μηνών για μειώσεις στους μισθούς κατά 10% και παράλληλη δέσμευση της εργοδοσίας να μην γίνουν απολύσεις μέσα στο 2012, η διοίκηση της εφημερίδας προχώρησε καταχρηστικά και όπως φαίνεται εκδικητικά σε απολύσεις για περικοπές.
Οι πρώτες δύο αφορούν τεχνικούς μοντάζ της εφημερίδας που εργάζονται για πολλά χρόνια στην επιχείρηση. Οι άλλες τέσσερις αφορούν εργαζομένους στα πιεστήρια της εφημερίδας.
Η ανησυχία  μεταξύ των εργαζομένων είναι μεγάλη, μετά την αθέτηση της συμφωνίας από τη διοίκηση της εφημερίδας. Πολύ περισσότερο, όταν οι δύο απολυθέντες εργαζόμενοι στο ατελιέ της εφημερίδας είχαν καταθέσει στο παρελθόν ως μάρτυρες υπεράσπισης άλλου απολυθέντος συναδέλφου τους.

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν προειδοποιητική 24ωρη απεργία στην “Καθημερινή” ως απάντηση στις χθεσινές απολύσεις. Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα αποδέχθηκε την πρόταση.

Σε αναμονή για τον συντονισμό των ενεργειών των επαγγελματικών μας ενώσεων, να επισημάνουμε ότι η "Καθημερινή" θα αποτελέσει τον μπούσουλα για την φθινοπωρινή επίθεση της εργοδοσίας. Ας δείξουμε ότι και ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους αντιπαλέψουμε ... 

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου