Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

... χρέη εκδοτών πληρώνει το δημόσιο !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πληρώνουν χρέη εκδοτικής εταιρείας
σε ασφαλιστικά ταμεία με κρατική ενίσχυση!


Με λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού, μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης, εξοφλεί η εκδοτική εταιρεία Μακεδονική Εκδοτική - Εκτυπωτική ΑΕ τις οφειλές της προς τα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, ύψους 2.038.472 ευρώ! Η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις αρχές Απριλίου, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.

Αναλαμβάνει πλέον η κυβέρνηση να πληρώνει απευθείας από τα χρήματα του δημόσιου κορβανά τα χρέη των εκδοτών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό στην περίπτωση της εφημερίδας «Μακεδονία» είναι καταφατική. Σύμφωνα με την απόφαση Μηταράκη, που υπεγράφη στις 31 Μαρτίου, εκταμιεύεται το ποσόν των 2.038.472 ευρώ για την εξόφληση των οφειλών της εταιρείας απευθείας στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, 1.488.472 ευρώ για το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και 550.000 ευρώ για τον ΕΔΟΕΑΠ. Τα ποσά εντάσσονται στον λογαριασμό του έργου επιχορήγησης της επιχείρησης Μακεδονική Εκδοτική - Εκτυπωτική ΑΕ και της συνδεδεμένης με αυτήν Εκδοτική Θεσσαλονίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Βιομηχανικών, Βιοτεχνικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2013!

Η επιχείρηση της Θεσσαλονίκης έχει λάβει ήδη το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, ύψους 8.181.527,99 ευρώ!

Η απόφαση για την έγκριση της επιχορήγησης υπεγράφη από τον υφυπουργό στις 31.12.2013 και την ίδια ημέρα εκταμιεύτηκαν τα ποσά των 520.000 ευρώ και 6.707.373,58 ευρώ. Στις 23 Ιανουαρίου, με άλλη απόφαση, εκταμιεύτηκε το ποσόν των 954.154,41 ευρώ προς την επιχείρηση. Η τελευταία πράξη στην απευθείας ενίσχυση της εφημερίδας «Μακεδονία» από λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού ήταν η πληρωμή των χρεών της εκδοτικής εταιρείας σε ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδοτική εταιρεία δεν έχει ακόμη εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της, ενώ αρνείται να πληρώσει τις αποζημιώσεις ακόμη και σε όσους έχουν κερδίσει δικαστικά.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου