Τρίτη 29 Απριλίου 2014

... "Ναυτεμπορική", "Εξπρές", "Κέρδος" - δεν πληρώνουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σοκ στην "Ναυτεμπορική":
δεν ξέρουμε πότε θα σας ξαναπληρώσουμε!


Ενενήντα χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας της συμπλήρωσε η «Ναυτεμπορική» τον περασμένο Μάρτιο. «Ο δρόμος από το "Ναυτεμπορικόν και Εμπορικόν Δελτίον" του 1924 ως τη "Ναυτεμπορική" και το naftemporiki.gr ήταν μακρύς και δύσκολος, αλλά γεμάτος από χιλιάδες ικανοποιημένους και φανατικούς αναγνώστες», είχε γράψει χαρακτηριστικά η εφημερίδα για τα 90 της χρόνια.

Βέβαια δεν έγραψε τίποτε για τις εντάσεις και τις συγκρούσεις με τους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις, τις συνεχείς περικοπές μισθών και τους εκβιασμούς για ατομικές συμβάσεις.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η πρόσφατη ανακοίνωση από διευθυντικά χείλη ότι η εταιρεία της Λένορμαν δεν γνωρίζει πότε θα ξαναπληρώσει τους εργαζόμενούς της!

Την ίδια ώρα σε άλλες δύο οικονομικές ημερήσιες εφημερίδες, στο "Κέρδος" και την "Εξπρές" συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

** Στην εικόνα η οικογένεια Αθανασιάδη, ψυχή της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», φωτογραφημένη με την τρίτη γενιά (η φωτογραφία από το ΒΗΜΑ τον Ιανουάριο του 2005)
---
---
*

4 σχόλια:

 1. Την επιτυχημένη αρχή- συνταγή- την εφάρμοσε πρώτη απο το 2008 η Εξπρές... και ακολούθησαν οι άλλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Ανώνυμος 8:24 - ... εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Καλοφωλιάς ...

   Διαγραφή
 2. Μη ξεχναμε και το διδυμο Τεγοπουλου/Οικονομοπουλος ετσι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Ανώνυμος 11:08 - ... ξεχνιέται αυτό το δίδυμο; ... απλώς δεν γίνεται μνεία γιατί δεν έχουν οικονομικό φύλλο ...

   Διαγραφή