Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

... τι μας επιφυλάσσει η "νέα δανειακή σύμβαση" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανατροπές
στο ασφαλιστικό
και στην περίθαλψη
Δομικές αλλαγές, ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (όριο 67 ετών από το 2022, ή τουλάχιστον ηλικία 62 ετών με 40 χρόνια ασφάλισης), ενοποιήσεις επικουρικών ταμείων, ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις στις επικουρικές άνω των 350 ευρώ και αλλαγές στην περίθαλψη προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις – Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» (νέα δανειακή σύμβαση), το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Τυπώθηκε στο ΦΕΚ (94 Α’ 2015 / Ν.4336).

Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, θα ακολουθήσει νέα μεγάλη παρέμβαση στο Ασφαλιστικό τον ερχόμενο Οκτώβριο, με ενοποιήσεις ταμείων κύριας ασφάλισης, σύνδεση των παροχών με τις ασφαλιστικές εισφορές, αύξηση εισφορών για τους αγρότες κ.α.

Επιπλέον, οι συντάξεις που απονεμήθηκαν από 1/8/2015 θα υπολογίζονται βάσει του νόμου 3863/10 με την κατωτάτη σύνταξη να πέφτει ακόμη και κάτω από τα 486 ευρώ και το προνοιακό τμήμα για συντάξεις 15-20 ετών να δίνεται με την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας.

Όσοι συνταξιοδοτούνται μετά την 30η Ιουνίου 2015 θα λαμβάνουν σύνταξη που αναλογεί στις εισφορές που έχουν καταβάλει για το διάστημα μετά το 2010. Μετά την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους θα λαμβάνουν το πλήρες ποσό της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης, που χρηματοδοτεί ο κρατικός προϋπολογισμός.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου