Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

... ΕΡΤ Vs ΠΟΣΠΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η διοίκηση της ΕΡΤ
έκοψε τις επαφές με την ΠΟΣΠΕΡΤ!

Καμία επαφή και συνεργασία δεν έχει η διοίκηση της ΕΡΤ με τη συνδικαλιστική ομοσπονδία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ακολουθώντας την κυβερνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν επανέλθει η κρατική τηλεόραση.

Οι σχέσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ με τη διοίκηση βρίσκονται στο κόκκινο και η δεύτερη φάση σύγκρουσης εξελίσσεται αυτές τις μέρες με αφορμή την παρουσίαση του Γενικού Κανονισμού Εργασίας, που τέθηκε σε εσωτερική διαβούλευση για να υποβάλουν σχόλια οι εργαζόμενοι. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ζητήσει με εξώδικο συνάντηση με τον Λάμπη Ταγματάρχη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ προκειμένου να συζητήσουν τους όρους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία περιέχει και τους όρους του Γενικού Κανονισμού Εργασίας. Το εξώδικο έχει σταλεί και στα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Η διοίκηση, ωστόσο, έχει άλλα σχέδια. Δεν ορίζει συνάντηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ, αντιθέτως έχει συναντήσεις με άλλες ομάδες του προσωπικού, διαμορφώνοντας ένα νέο σύστημα συνεννόησης και συνεργασίας και αφήνοντας εκτός την ομοσπονδία. Με νέα ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ προειδοποιεί τη διοίκηση πως η πρόταση για τον νέο Γενικό Κανονισμό Εργασίας καταργεί στην ουσία τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου