Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σωτηρία από το αγγελιόσημο

Το αγγελιόσημο έσωσε για έναν ακόμη μήνα τον ΕΔΟΕΑΠ και πληρώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις του Αυγούστου και οι μισθοί. Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ διέθεσε στις αρχές Αυγούστου στα ασφαλιστικά ταμεία που μετέχουν στη διανομή 8.557.835 ευρώ, από τα οποία ο ΕΔΟΕΑΠ παίρνει πάνω από 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνδικαλιστικές Ενώσεις έλαβαν 2.922.824 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το υπόλοιπο ποσό από αγγελιόσημο για το 2015 ανέρχεται σε 7.729.594 ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία και σε 3.348.185 ευρώ για τις συνδικαλιστικές Ενώσεις.
---
Οδεύοντας προς το διαγωνισμό
για τα δορυφορικά σήματα της ΕΡΤ

Έτοιμος να προκηρυχθεί είναι ο διεθνής διαγωνισμός της ΕΡΤ για τη μεταφορά των δορυφορικών σημάτων της σε όλο τον κόσμο. Η διοίκηση, μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ΝΕΡΙΤ λόγω χαμηλού τιμήματος, καθόρισε το ελάχιστο ετήσιο τίμημα υπέρ της ΕΡΤ από 1 εκατ. ευρώ σε 1,2 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
---
Φόβος για έμμεσο κρατικό έλεγχο στα site

Το «δόλωμα» είναι η κρατική διαφήμιση, το «αγκίστρι» βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας AE (ΕΚΟΜΕ). Το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί από το υπουργείο Επικρατείας περιλαμβάνει διατάξεις και για τα σάιτ. Όσοι ιδιοκτήτες δηλώσουν τα στοιχεία τους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης «θα προτιμώνται ως συνεργάτες και εταίροι στα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και λοιπά προγράμματα του ΕΚΟΜΕ», ανεξάρτητα από το αν έχουν τις προϋποθέσεις και πάντα υπό την επίβλεψη του εκάστοτε υπουργού!

Η επιχειρούμενη πρόσδεση του προβληματικού κλάδου των σάιτ στη Γενική Γραμματεία προκαλεί προβληματισμό και δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαιότητα να ρυθμιστεί ουσιαστικά η ψηφιακή μετάβαση των εντύπων στην ηλεκτρονική εποχή. Το ΕΚΟΜΕ προβλέπει και θέση προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος πρέπει να είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, επιστήμονας εγνωσμένου κύρους και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ελληνικού πανεπιστημίου ή ισότιμου της αλλοδαπής.
---
Εταιρείες media
με πλαστά και εικονικά στοιχεία

Μια διαφημιστική εταιρεία και μια επιχειρήση ραδιοτηλεοπτικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται στην τελευταία λίστα του ΣΔΟΕ, με τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε σε διάφορα σημεία της χώρας. Έτσι σύμφωνα με την ανακοίνωση στην περιφέρεια Αττικής- Αιγαίου του ΣΔΟΕ, εντοπίστηκε διαφημιστική εταιρεία, η οποία εξέδωσε 46 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.557.150,00 € και έλαβε 19 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.205.000,00 €.

Επίσης βρέθηκε μια επιχείρηση ραδιοτηλεοπτικών δραστηριοτήτων, εξέδωσε 10 πλαστά-εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 532.032,96 €.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου