Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

... ΑΠΕΡΓΙΑ σε Τύπο και ΜΜΕ στις 3 Φεβρουαρίου 2015 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κοινή ανακοίνωση ενάντια στον εργοδοτικό
και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΟΕΣΥ

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
---
Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 25/01/16 σε συνεδρίαση της διασωματειακής επιτροπής του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει ο κλάδος σε απεργία την Τετάρτη 3/02/16 με σκοπό να καλυφθεί από τα ΜΜΕ η Γενική Απεργία στις 4/02/16 την επόμενη ημέρα. Μάλιστα αποφασίστηκε η συγκέντρωση των εργαζομένων του κλάδου, να γίνει έξω από το Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29).

Για την παραπάνω απόφαση, μας μεταφέρθηκε και η σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΣΥ και η πρόθεσή της να συντονιστεί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου, μεταθέτοντας την απεργία που είχε εξαγγείλει για τις 28/01.

Με έκπληξη σήμερα διαπιστώνουμε ότι η ΠΟΕΣΥ εμμένει στην απεργία για τις 28/01, αδιαφορώντας για την απόφαση του διασωματειακού. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση, λειτουργεί υπονομευτικά και διασπαστικά στον αγώνα του κλάδου ενάντια στην επίθεση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην κοινωνική ασφάλιση. Οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από την αρχή εκφράσαμε τη διαφωνία μας στην ημερομηνία που υπονομεύει την Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη. Δε δίνει τη δυνατότητα στοιχειώδους προετοιμασίας για μαζική συμμετοχή των συναδέλφων.

Το ασφαλιστικό, δεν είναι ζήτημα που μπορεί ο κάθε κλάδος να το αντιμετωπίσει συντεχνιακά, ζητώντας απλά την εξαίρεση του ταμείου του ή τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου. Κοινωνική ασφάλιση είναι οι συντάξεις, η υγεία και η πρόνοια, είναι ένα πλέγμα κατακτήσεων των εργαζομένων που η Κυβέρνηση ξηλώνει με ένα νόμο. Αυτός ο νόμος δεν παίρνει διορθώσεις και πρέπει τώρα να αποσυρθεί στο σύνολό του.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε «ομάδες εργασίας» από πρόθυμους συνδικαλιστές που παζαρεύουν το τι θα χάσουμε.

Πρέπει τώρα να τους γυρίσουν την πλάτη, παίρνοντας μέτρα ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός στο εργατικό κίνημα και να απαλλαγεί από τέτοια βαρίδια, που εξυπηρετούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματά του.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ στις 3/02/16
- Να δώσουμε όλοι το παρόν την Πέμπτη 4/02/16,
ημέρα Γενικής Απεργίας, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10:30

                                                             Αγωνιστικά οι Διοικήσεις

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου