Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

... ιδιωτικά κανάλια και δεοντολογία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η δεοντολογία των ιδιωτικών καναλιών
και το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ
.

Ενας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα της κυβέρνησης Σαμαρά κατά της ΕΡΤ. Ενας ολόκληρος μήνας χωρίς ποτέ, από κανένα ιδιωτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας, να ακουστεί ουσιαστικά η φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ, χωρίς ένα πλήρες ρεπορτάζ, δίχως να προσκληθεί ένας εκπρόσωπος δημοσιογραφικής Ενωσης, ένας άνθρωπος, τέλος πάντων, της δουλειάς που να εκφράσει μια άλλη γνώμη πλην εκείνης που έρχεται, ως non paper, από τα υπόγεια του Μαξίμου και της Συγγρού. Το επιχείρημα ότι καλούν διακομματικά πάνελ για τους απαραίτητους πρωϊνούς καβγάδες, δεν πείθει.

Εύγε, λοιπόν, στα ιδιωτικά τηλεοπτικά ΜΜΕ και κυρίως στα διαπλεκόμενα αφεντικά τους τα οποία υπερασπίζονται - με αληθινό πάθος - την αλήθεια, την ισηγορία και την πολυφωνία - τα ουσιαστικά και κεντρικά προτάγματα του Κώδικα Δεοντολογίας των δημοσιογράφων και που κατά το Σύνταγμα οφείλουν να σέβονται, ως κάτοχοι (και μάλιστα δωρεάν) των δημοσιών τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Επίσης σημειώνω την αξιοθαύμαστη ταχύτητα με την οποία κινούνται τα επιτελεία των καναλιών για να υπονομεύσουν με τους λίγους ρουφιάνους τους, αλλά και να απαγορεύσουν εντελώς κάθε συλλογική κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας της ΕΡΤ - όπως προχθές που πήγαν για πολλοστή φορά τη στάση εργασίας της ΠΟΕΣΥ στα δικαστήρια.

Τέλος, δεν θα ήθελα να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι από ένα στούντιο συμφερόντων των καναλαρχών γίνεται η καταγέλαστη προσπάθεια παράνομης εκπομπής της ψευτο-δημόσιας τηλεόρασης.

Τα συμπεράσματα, δικά σας…

Δημήτρης Τρίμης

προεδρεύων και απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου