Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

... για την "πειρατική" ΕΡΤ και όχι μόνον ...

*
Τυπολογίες
***
*


Γερμανικός Τύπος: Η ΕΡΤ
συνεχίζει να αναστατώνει στην Ελλάδα


Ως πειρατικό σταθμό χαρακτηρίζει το Spiegel on line την ΕΡΤ, με αφορμή την κατάσταση κάτω από την οποία λειτουργεί σήμερα.

Όπως γράφει το Spiegel on line, η αναζήτηση της μελλοντικής ελληνικής ραδιοτηλεόρασης είναι περίπλοκη. Τα πρώτα ίχνη οδηγούν στο προάστιο της Αττικής Παιανία, σε ένα πρώην στούντιο του ιδιωτικού καναλιού Mega. Εκεί παίζουν εκείνες τις ταινίες - «κονσέρβες», που πρόσφατα οι Έλληνες βλέπουν στα πρώην στούντιο εκπομπής της ΕΡΤ;

Εργαζόμενοι λένε ότι οι υπεύθυνοι μεταφέρθηκαν ήδη στο ελληνικό υπουργείο Τύπου. Εκεί, στην πύλη, λένε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό. «Εδώ δεν μπορεί να σας πει κανείς τίποτα γι’ αυτό», λέει μέσα ένας έκδηλα εκνευρισμένος εργαζόμενος.

Αναλυτικά στο http://www.tovima.gr/
---
Π. Καψής: “Την 3ετία του ΠΑΣΟΚ
στην ΕΡΤ
έγινε προσπάθεια περιορισμού δαπανών”

“Έγινε την τελευταία 3ετία προσπάθεια περιορισμού των δαπανών με κόψιμο δαπανών. Τώρα μιλάμε για αναδιοργάνωση της ΕΡΤ”, δηλώνει μεταξύ άλλων, σήμερα στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής.

Η απορία είναι εύλογη. Όταν μια εταιρεία έχει διαδοχική κερδοφορία 30 εκατ. και 57 εκατ. ευρώ έχοντας μηδενίσει το έλλειμμά της, έχει πετύχει “περιορισμό δαπανών” ή έχει εξυγιανθεί; Αν οποιαδήποτε άλλη εταιρεία από το χώρο των ΜΜΕ (και είναι πολλές οι υπερδανεισμένες και οι ζημιογόνες) πετύχαινε τέτοιους στόχους, δεν θα πανηγύριζε;
---
Απορία

Από τις γραμματείς άρχισαν οι “κουμπαριές” στη ΔΤ; Να μην χαθεί και η παράδοση που ξεκίνησε στην Αγία Παρασκευή, από το Αύγουστο του 2012…
---


3.120 ευρώ
για την τηλεοπτική κάλυψη
του Σαμαρά

Με αποφάσεις της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας - Ενημέρωσης μετακινούνται οι δυο τεχνικοί, ο εικονολήπτης Γιώργος Δήμας και ο παραγωγός Μανώλης Τσακίρης, ως προσωπικό συνεργείο του Αντώνη Σαμαρά.

Οι δυο αποφάσεις μετακίνησής τους στο Βερολίνο στο πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο, εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία για το κόστος τους. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, αναρτημένα στη Διαύγεια, οι δυο τεχνικοί κοστίζουν 3.120 ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διανομή τους στο ξενοδοχείο και ημερήσια αποζημίωση ύψους 75 ευρώ την ημέρα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου