Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

... οι Λιθογράφοι για τον Όμιλο ΕΞΠΡΕΣ - Καλοφωλιά ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*


Οι εργαζόμενοι
στον Όμιλο Εξπρές - Καλοφωλιά
βρίσκονται απέναντι στην εργοδοσία 
και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό


Τραγική είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους στον όμιλο Καλοφωλιά που εκδίδει και την εφημερίδα “Εξπρές”. Οι εργαζόμενοι “χρηματοδοτούν” τον εκδότη, αφού για τα πέντε τουλάχιστον τελευταία χρόνια πληρώνονται με έναντι του μισθού τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να τους χρωστάει η επιχείρηση αρκετές χιλιάδες ευρώ, να έχει δημιουργηθεί ένα επιζήμιο για την εργατική τάξη παράδειγμα, που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο κι άλλοι εκδοτικοί όμιλοι και το ακολούθησαν. Σημειωτέον ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ.

Η κατάσταση στην επιχείρηση Εξπρες - Καλοφωλιάς αναδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΕΤΗΠΤΑ,  της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, που για χρόνια δεν έκαναν τίποτα, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν τις καθυστερήσεις πληρωμών. Αντίθετα καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και την αναμονή, χωρίς να οργανώνουν αγώνα. Ακόμα και τώρα, χωρίζουν τους εργαζόμενους σε πολύ και λίγο απλήρωτους και προκηρύσσουν απεργίες σε τμήματα της παραγωγής του εργοστασίου, αφήνοντας έξω τα τμήματα εκείνα που δίνουν κέρδος στον εργοδότη.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για το τι συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται και να απομονώσουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς να βάλουν εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια των εργοδοτών. 

Το Σωματείο Λιθογράφων,
θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους 
και θα στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους
με όποιο τρόπο μας ζητηθεί.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Μάθανε πως κοιμόσαστε, πλακώσανε κι οι γαύροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 8:57 - ... καλοδεχούμενοι ... εξάλλου στον ύπνο δεν θα καταλάβουμε τίποτα ...

      Διαγραφή