Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

... Κατρούγκαλος - Πολάκης και ιδιωτική Ασφάλιση στις 12/11 !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
«Σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα στην Υγεία»
«Ωρα αποφάσεων για Επαγγελματικά Ταμεία
- Ιδιωτικές Συντάξεις - Κύρια Ασφάλιση»

Συνέδριο - πρόκληση
από τα κοράκια της ιδιωτικής Ασφάλισης


Γίνεται ανήμερα της απεργίας στις 12 Νοέμβρη,
με ομιλητές τον υπουργό Εργασίας και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας!

Χωρίς ίχνος ντροπής, προκαλώντας ανοιχτά τους εργαζόμενους και το λαό, τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και της κυβέρνησης οργανώνουν και συμμετέχουν στο 1o Ασφαλιστικό Συνέδριο με θέμα την ιδιωτική ασφάλιση, στις 12 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας με αιχμή το Ασφαλιστικό!

Ο πλήρης τίτλος του συνεδρίου είναι «Ιδιωτική ασφάλιση: Είναι θέμα πολιτικής ή ανάγκη;» και προγραμματίζεται να γίνει σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Οργανωτής εμφανίζεται να είναι η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» και γίνεται με τη χορηγία μιας πλειάδας ασφαλιστικών εταιρειών, εγχώριων και ξένων ομίλων, που καραδοκούν να βγάλουν τρελά κέρδη από τη δραστηριοποίησή τους στην ελληνική αγορά, όταν ωριμάσουν οι ανατροπές που ετοιμάζει και αυτή η κυβέρνηση στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το εξοργιστικότερο όλων, πέραν της ημερομηνίας, είναι ότι σ' αυτό το συνέδριο έχουν κληθεί και θα μιλήσουν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ο μεν πρώτος αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις της κυβέρνησης στη θεματική ενότητα «Ωρα αποφάσεων για Επαγγελματικά Ταμεία - Ιδιωτικές Συντάξεις - Κύρια Ασφάλιση» και ο δεύτερος στην ενότητα «Σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα στην Υγεία»!

Στη λίστα των ομιλητών, εκτός από μεγαλοστελέχη ασφαλιστικών ομίλων, φιγουράρουν ακόμα ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ακόμα και στελέχη που συμμετείχαν στη λεγόμενη «Επιτροπή σοφών» για το Ασφαλιστικό!

Μάλιστα, από τους διοργανωτές διαφημίζεται η παρουσία στο συνέδριο του Εντουαρντ Πάλμερ, ο οποίος συστήνεται ως καθηγητής Οικονομικών της Κοινωνικής Ασφάλισης στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και Senior Adviser στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης της Σουηδίας. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, στην ομιλία του «αναμένεται να αναφερθεί με λεπτομέρεια στα στοιχεία που συνθέτουν το σουηδικό μοντέλο Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πώς πραγματοποιήθηκε η αναμόρφωση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Σουηδίας, καθώς και στις πιθανές κατευθύνσεις για το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα».

Θυμίζουμε ότι το «σουηδικό μοντέλο» προβάλλεται ως πρότυπο για την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, όπως περιγράφεται και στο πόρισμα της επιτροπής που συνέστησε το υπουργείο Εργασίας. Επαληθεύεται ότι οι γύπες που καραδοκούν να χιμήξουν στο πτώμα της Κοινωνικής Ασφάλισης για να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους, ήταν έτοιμοι από καιρό να υποδεχτούν το σχετικό πόρισμα της επιτροπής και την κυβερνητική μεταρρύθμιση που θα ακολουθήσει στα χνάρια του.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου