Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προς αναβολή για τις “επιστροφές”

Την παράταση της αναβολής εφαρμογής του νόμου για την απευθείας τιμολόγηση μεταξύ διαφημιστικών και ΜΜΕ εξετάζει η κυβέρνηση έπειτα από σχετικό αίτημα της ΕΔΕΕ.
---
Πλήρωσαν το “ενοίκιο” συχνοτήτων

τα προηγούμενα χρόνια τα κανάλια

Το μεγαλύτερο μέρος της υποχρέωσης του τέλους χρήσης συχνοτήτων για το διάστημα από το 1995 έως το 2010 έχει καταβληθεί, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η κυβέρνηση από τις ΔΟΥ, δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 87 εκατ. ευρώ για το «ενοίκιο» των συχνοτήτων, ενώ η Nova είχε καταβάλει άλλα 26 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.
---
«Φιλελεύθερος» ο Θανάσης Μαυρίδης

Τον τίτλο «Φιλελεύθερος» κατοχύρωσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Μαυρίδης τον Ιούλιο του 2015 για ηλεκτρονικές εκδόσεις και έντυπα -εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά- αλλά και για ενημερωτικά σάιτ.
---
Σε αδιέξοδο για προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ

Οι έντονες πιέσεις που ασκούνται από δημοσιογράφους, κυρίως άνεργους, στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την αδυναμία συγκρότησης νέου προεδρείου, οδήγησαν όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να εκδώσουν ανακοινώσεις για το αδιέξοδο συγκρότησης σε σώμα. Επί σχεδόν τέσσερις μήνες, η πρωτοβουλία συγκρότησης σε σώμα ανήκε στην πρώτη σε ψήφους παράταξη της Μαρίας Αντωνιάδου και πρόσφατα την εντολή αυτή έλαβε ο Δημήτρης Τσαλαπάτης. Το πρόβλημα της ΕΣΗΕΑ βέβαια είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι συνδικαλιστικό. Η παράταξη της Μ. Αντωνιάδου και αυτή του ΚΚΕ συμφωνούν σε συγκρότηση αναλογικού – αντιπροσωπευτικού προεδρείου, στο οποίο, ωστόσο, το ΚΚΕ δηλώνει πως δεν μετάσχει! Τη σύγκληση προγραμματικού προεδρείου με σύγκλιση σε ένα πλαίσιο αιτημάτων έναντι της κυβέρνησης και των εργοδοτών προτείνουν οι άλλες παρατάξεις. Ούτε όμως και αυτό είναι απλό, καθώς η Συσπείρωση δεν απαντά στο ερώτημα για τον αγώνα ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν διάφορες συναντήσεις και επαφές, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Το τελευταίο διάστημα φέρεται διασπασμένη και η παράταξη της Μαρίας Αντωνιάδου.
---
Επιστροφή στην ΕΡΤ

Σε ρόλο – κλειδί στην ΕΡΤ προωθείται ο Βασίλης Κωστόπουλος, πρώην νομικός σύμβουλος της εταιρείας. Πρόκειται για ένα από τα λίγα στελέχη της ΕΡΤ που αρνήθηκαν να εργαστούν στη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ, ο οποίος την πενταετία 2004-2009 κυνηγήθηκε από την τότε διοίκηση της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του νομικού συμβούλου, την οποία και επανέκτησε ύστερα από δικαστική διαμάχη.
---
Ετοιμάζει

και ραδιοφωνικές άδειες
η κυβέρνηση!

Προχωράει ταυτόχρονα η κυβέρνηση και στην έκδοση ραδιοφωνικών αδειών. Όπως έχουμε γράψει, ήδη έχει κατατεθεί ο χάρτης συχνοτήτων από τον καθηγητή Χρήστο Καψάλη. Στόχος της κυβέρνησης είναι να χορηγήσει σε διάστημα ενός έτους τις άδειες στο ραδιόφωνο έναντι ανταλλάγματος.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου