Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

... "Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ" - απολύσεις - στάσεις εργασίας ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*
"Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις"

Εκδικητικές απολύσεις στον Χαϊδεμένο
Στάσεις εργασίας σε Άλιμο και Κορωπί 

Μετά το τελεσίγραφο της εργοδοσίας, "μειώσεις ή απολύσεις", η Διεύθυνση της εταιρίας Χαϊδεμένος προχώρησε σε πέντε εκδικητικές απολύσεις, σε συναδέλφους που δεν υπέγραψαν μειώσεις μισθών που φθάνανε έως και το 30%. Με τη στάση αυτή στόχος της εργοδοσίας είναι να κυριαρχήσει ο φόβος για να περνάει τα σχέδιά της οπότε και όταν θέλει.

Δεν πρέπει να δείξουμε καμία αναμονή και ανοχή σε αυτά που ετοιμάζουν. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι τους συναδέλφους μας που η εργοδοσία οδηγεί στην ανεργία μετά από 10ετίες προσφοράς στο εργοστάσιο.

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας με τις μειώσεις που έγιναν κάτω από το φόβο της απόλυσης, αλλά και με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου που μεταξύ άλλων προβλέπει απελευθέρωση των απολύσεων και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το οπλοστάσιο της εργοδοσίας. Τώρα περισσότερο όσο ποτέ χρειάζεται η συσπείρωση γύρω από το σωματείο και η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Να κουβεντιάσουμε τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα και πώς θα τα αντιπαλέψουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του Χαϊδεμένου, ανεξάρτητα σε ποιο τμήμα εργάζονται, σε συγκέντρωση έξω από το χώρο των εργοστασίων με στάση εργασίας από τις 14:00 μ.μ έως 15:00 μ.μ στον Άλιμο και 13:30 μ.μ έως 14:30 μ.μ στο Κορωπί, την Τρίτη 20 Οκτώβρη 2015.

Να ξεπεράσουμε το φόβο, την μοιρολατρία,
την ηττοπάθεια και τη λογική του μικρότερου κακού
που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο 

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου