Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

“Την άλλη φορά… Αριστερά”
από το Νίκο Μπογιόπουλο

Ο Νίκος Μπογιόπουλος ξαναχτυπάει με νέο βιβλίο από τις εκδόσεις “Καψίμι”. Το βιβλίο φέρει τον τίτλο “Την άλλη φορά…Αριστερά” και αποτελείται από τις ενότητες, Χρυσή Αυγή- Φασισμός, ΕΕ, διακύβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οικονομικά, χρέος και φορολογία. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τις επόμενες μέρες.
---
Ένοχος ο Χρήστος Παναγόπουλος

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ο Χρήστος Παναγόπουλος από το Τέταρτο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο του επέβαλε και πρόστιμο 2.000 ευρώ για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, κρίνοντάς τον ένοχο.

Η υπόθεση αφορά μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η τότε εν ενεργεία δημοσιογράφος κ. Εύα Νικολαΐδου, με αφορμή όσα είχε υποστηρίξει ο Χρήστος Παναγόπουλος ενώπιον της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλίσης της Βουλής στις 28 Ιουλίου του 2009 υπό την προεδρία του Δημήτρη Σιούφα, τα οποία αποδείχθηκαν ψευδή και συκοφαντικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Παναγόπουλος θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη στις 24 Φεβρουαρίου όταν θα εκδικαστούν κακουργηματικές πράξεις της θητείας του στην ΕΡΤ.
---
Τα απομνημονεύματα
του τέως Βασιλιά στον Ψυχάρη!

Με μια προσφορά βιβλίου ετοιμάζεται να απαντήσει ο Σταύρος Ψυχάρης και να πάρει ξανά το πρώτο χέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να διαθέσει απο το “Βήμα” στους αναγνώστες του, τα απομνημονεύματα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.
---
Ο προσδιορισμός του αριθμού
των εργαζομένων είναι …επίφοβος

Υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης της διαδικασίας δημοπρασίας των αδειών με τα ελάχιστα όρια εργαζομένων που ζητάει το νομοσχέδιο τα οποία δεν αιτιολογούνται, όπως επίσης και οι υποχρεωτικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα (π.χ. εκπομπές λόγου). Με ποια κριτήρια για παράδειγμα, επιβάλλεται ο αριθμός των 400 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στους επιχειρηματίες για δέκα χρόνια; Η σκέψη είναι σωστή η διατύπωσή της πάσχει όμως, διότι αυτό που πρέπει στην πραγματικότητα να αποφύγει είναι την αντικατάσταση της μισθωτής εργασίας από τις εργολαβίες.

Τέλος, τα πάντα αφήνονται για το μέλλον με τον υπουργό Επικρατείας να αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών, ενώ αντιθέτως η ψηφιακή τεχνολογία επιτρέπει τη φιλοξενία περισσότερων επιχειρήσεων από όσες σήμερα εκπέμπουν. Επιπλέον η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας αποφασίζεται από τους υπουργούς Οικονομίας και Επικρατείας, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την προηγούμενη σύνταξη μελέτης αποτίμησης της αξίας της άδειας.
---
Νέο πρόσωπο στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ

Στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ τοποθετείται η δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ Αμαλία Κάτζου. Η κ. Κάτζου θα έχει την ευθύνη της επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους
---
ΕΣΡ: «Όχι» στον περιορισμό
των τηλεοπτικών αδειών

«Δεν κληθήκαμε ποτέ επισήμως σε διαβούλευση», σημείωσε η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τεθεί περιορισμός στον αριθμό των αδειών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, η Λίνα Αλεξίου επεσήμανε:

Αναλυτικά στο http://newpost.gr/

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου