Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρώτη
η "Εφημερίδα των Συντακτών"
το περασμένο Σάββατο

Πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα πανελλαδικά αναδείχθηκε το προηγούμενο Σάββατο (20/12) η «Εφημερίδα των Συντακτών», με 25.220 φύλλα. Η ειδική έκδοση για τον Κωνσταντίνο Γκλίξμπουργκ με τη συγγραφική αρωγή του Δημήτρη Ψαρρά προσέλκυσε το κοινό αφήνοντας στη δεύτερη θέση τα “Νέα” με 24.100 φύλλα.
---
Τελειώνει το αγγελιόσημο για το 2015

Το ΔΣ του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ έστειλε στα ασφαλιστικά ταμεία-δικαιούχους το αγγελιόσημο του Νοεμβρίου, που ανέρχεται σε 2.287.128 ευρώ. Για τον Δεκέμβριο υπάρχει ένα υπόλοιπο ύψους 1.083.434 ευρώ.
---
Ορκωτός για το κτήριο της ΕΡΤ στη Ρηγίλλης

Μια περίεργη ανάθεση έγινε από τη διοίκηση της ΕΡΤ, που αφορά μεμονωμένα το κτίριο της ΕΡΤ στη Ρηγίλλης 2. Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ ανέθεσε σε ορκωτό λογιστή την αποτίμηση του ιδιόκτητου πενταώροφου ακινήτου της στη Ρηγίλλης, ενώ έχει γίνει ήδη αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της!
---
Τέλος και επίσημα το MTV Greece

Και επίσημα ανακοίνωσε η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις του ομίλου Ρέστη τη διακοπή μετάδοσης του σήματος του MTV Greece, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η εταιρία Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις του Ομίλου Ρέστη και η VIACOM International Media Networks (VIMN) συνεργάστηκαν στενά και με ιδιαίτερη επιτυχία, στην ανάπτυξη του Nickelodeon και του MTV Greece μέσω της ελεύθερης μετάδοσης και των δύο καναλιών στην Ελλάδα.

Η Viacom αποφάσισε, από τα μέσα Ιανουαρίου 2016, να διακόψει την ελεύθερη μετάδοση του MTV Greece στην Ελλάδα και να μεταδίδει στο εξής το MTV μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες ΟΤΕ TV και ΝOVA.

Η συνεργασία του Ομίλου Ρέστη και της VIACOM συνεχίζεται με την ελεύθερη μετάδοση του Nickelodeon και είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθήσει να διαγράφει μία απόλυτα επιτυχημένη πορεία.
---
Στην ΕΣΗΕΑ
Πειθαρχικό εναντίον Πειθαρχικού!

Μαλλιά κουβάρια έγιναν τα δύο Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, με τα μέλη του Δευτεροβάθμιου να στρέφονται εναντίον τριών μελών του Πρωτοβάθμιου και τελικά να διαγράφουν από την ΕΣΗΕΑ τα δύο! Με πρόσφατη απόφαση του Δευτεροβάθμιου, τιμωρούνται η Πόπη Χριστοδουλίδου με επίπληξη και οι Γιάννης Αποστολόπουλος και Ελένη Αδριανού με διαγραφή τριών μηνών από την ΕΣΗΕΑ.

Η απόφαση στηρίχθηκε στην έγκληση του γενικού γραμματέα του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Νίκου Καρούτζου εναντίον των τριών μελών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού έπειτα από έντονη διαφωνία και λογομαχία τους την ημέρα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ. Έγκληση έγινε και εναντίον του για αήθη συμπεριφορά και απειλές στους διαδρόμους της Ένωσης Συντακτών, με αποτέλεσμα να διαγραφεί και ο ίδιος για έναν μήνα από την Ένωση! Η στάση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς φέρεται να παρεμβαίνει με τιμωρητικό τρόπο εναντίον δημοσιογράφων και την ίδια στιγμή να «αθωώνει» εκπροσώπους ιδιοκτητών, όπως την Αλίντα Καλοφωλιά, η οποία είχε διαγραφεί από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό και αθωώθηκε από το Δευτεροβάθμιο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου