Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

... δημοσιογραφία για το Φεστιβάλ Αθηνών - και όχι μόνον ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ο Ηλίας Κανέλλης
πλέκει το εγκώμιο του εργοδότη του
(στο Φεστιβάλ Αθηνών) Γιώργου Λούκου

Σήμερα το ζήσαμε και αυτό: ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΕΦ του Φεστιβάλ Αθηνών να υμνεί με κείμενό του τον διευθυντή του Φεστιβάλ!

Να εκθειάζει για το έργο του εκείνον που τον έβαλε στη συγκεκριμένη θέση. Μεγάλες στιγμές για τη δημοσιογραφία. 

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Θα μου πείτε ο καθένας το βλέπει και διαφορετικά, ο Ηλίας Κανέλλης αν και «αμφιταλαντεύτηκε πολύ αν είναι δεοντολογικά σωστή η δημοσίευση του κειμένου» αποφάσισε να το κάνει γιατί ένιωσε πως «ο Γιώργος Λούκος είναι στόχος προς σπίλωση – και σχετικώς ανυπεράσπιστος» (ΕΔΩ). Οπότε ο Ηλίας Κανέλλης που πληρώνεται από το Φεστιβάλ Αθηνών εκθειάζει το έργο του διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, ο οποίος, επαναλαμβάνω, είναι εκείνος που τον διόρισε. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Είμαστε στο 2015 (μπαίνουμε στο 2016) και ο Ηλίας Κανέλλης βρίσκεται στη θέση αυτή (δημόσια θέση) από το 2007 παρακαλώ. Εννιά ολόκληρα καλοκαίρια δηλαδή. Και μάθαμε σήμερα πως πληρώνεται. Δεν δουλεύει δηλαδή (έστω για κάποιο διάστημα) δωρεάν; Το λέω γιατί σε επιστολή που μου είχε στείλει στις 7 Νοεμβρίου 2014 στο έντυπο «τετΡΑΔΙΟ» στην Εφημερίδα των Συντακτών έγραφε πως «εργάστηκα πολύ καιρό δωρεάν στην κορύφωση της κρίσης για το περιοδικό εφ του Φεστιβάλ Αθηνών». Ένα στοιχείο παραπάνω το έχουμε δηλαδή, δουλεύει σίγουρα δωρεάν κατά την κορύφωση της κρίσης.

Υπενθυμίζω, ο Ηλίας Κανέλλης κάνει εκπομπές και στον δημοτικό «Αθήνα 9.84». Εντάχθηκε στο δυναμικό του σταθμού πέρυσι τον Οκτώβριο. Ο «Αθήνα 9.84» (με 4,8 εκατομμύρια ευρώ κόστος ετησίως!) μας διαβεβαίωσε πως δεν θα στοίχιζε τίποτα στον προϋπολογισμό του μια και ο δημοσιογράφος θα έπαιρνε χρήματα μόνο από τους χορηγούς. Λίγο μετά βέβαια ανακαλύψαμε στη Διαύγεια πως τελικά ο δημοσιογράφος ελάμβανε (μικτά) 15.600 ευρώ το χρόνο για την εκπομπή του.
«Παρακαλούνται οι υπάλληλοι του Ελληνικού Φεστιβάλ να θυμούνται μια στο τόσο ότι φέρουν τον τίτλο "δημοσιογράφος"» έγραψε ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Νίκος Σβέρκος στο facebook. «Μιλάει ως ευεργετηθείς και ουχί αχάριστος. Αυτό τον τιμά. Για τον Λούκο δεν είναι καλό να τον υπερασπίζεται ο Κανέλλης» έγραψε και ο αρχισυντάκτης της πρωινής βάρδιας στην Εφ.Συν. Γιώργος Πετρόπουλος. Απόλαυση και οι δύο.
Το δεύτερο υστερόγραφο του Ηλία Κανέλλη είναι για γέλια. »Το Φεστιβάλ Αθηνών, σε έναν μικρό βαθμό, είναι χρηματοδότης αυτού του περιοδικού – αφού οι αμοιβές μου καταλήγουν εξ ολοκλήρου στην έκδοση, για να καλύψουν μέρος του κόστους της έντυπης έκδοσης (σ.σ. Του Βook's journal εννοεί, του περιοδικού του). Έτσι με δουλειά, κατακτάμε την ανεξαρτησία μας».
Να με διόριζε και να με πλήρωνε κι εμένα ο (κάθε, δημόσιος) Λούκος να βλέπατε τι ανεξαρτησία θα είχα κατακτήσει!
---
---
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου