Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

... ΕΣΗΕΑ - το "πραξικόπημα", η οθόνη και το πληκτρολόγιο ...

*
Χρήστος Μαζανίτης
– μέλος του Ελεύθερου
Δημοκρατικού Τμήματος
του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
***
*

"... το Πραξικόπημα φέρει και την υπογραφή
του 82χρονου συνδικαλιστή, Χρήστου Κυρίτση,
ο οποίος διατείνεται ότι πρεσβεύει την «Πατριωτική Δεξιά»..."

Πραξικόπημα στην ΕΣΗΕΑ

«Η Ιστορία γράφεται από τους νικητές.»
Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

Καθόλου τυχαία δεν είναι η εξέλιξη που έλαβε χώρα, χθες, εντός της αιθούσης συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, μία χούφτα ανθρώπων που με τις πράξεις τους και τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει τον Κλάδο στην εξαθλίωση, το απόγευμα της Τρίτης, 8 Δεκεμβρίου, πρωταγωνίστησαν στην τελευταία πράξη του Πραξικοπήματος ενάντια στην βούληση του δημοσιογραφικού κόσμου, όπως αυτή αποτυπώθηκε ηχηρά στις εκλογές της 5ης Ιουνίου.
"Από σήμερα κιόλας, ξεκινώ όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανασύνταξη του φιλελεύθερου και κεντρώου χώρου. Ζητώ απ’ όλους όσοι θέλουν να ανάψει ο πυρσός της ελπίδας να στρατευθούν στον αγώνα."
Ναι, η ιστορία γράφεται από τους νικητές, όμως εν προκειμένω οι Πραξικοπηματίες αποφάσισαν να γράψουν την δική τους ιστορία. Μία ιστορία την οποία αμέσως μετά την εκλογή του προεδρικού μορφώματος αποφάσισαν να την αποτυπώσουν εγγράφως στην πανηγυρική τους ανακοίνωση με την φράση «Το σχέδιο ακυβερνησίας στην ΕΣΗΕΑ, που επεξεργάστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή εργοδοτικά κέντρα, μαζί με τους εκπροσώπους τους, από τις εκλογές του Ιουνίου, έπεσε στο κενό».

Για να μιλήσουμε, λοιπόν, και στη γλώσσα των Πραξικοπηματιών… συντρόφων, «Κάθε αιώνας έχει τον δικό του Μεσαίωνα», όπως έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας Ταράνωφ. Και η αυγή του δεύτερου αιώνα ζωής της ΕΣΗΕΑ σημαδεύτηκε με τον Μεσαίωνα που επιχειρούν να φέρουν οι «λίγοι» και λίγοι. Δεν θα τους περάσει. Τα ψωμιά αυτού του Προεδρείου είναι λίγα και η πτώση τους θα είναι εκκωφαντική.

Οι… πικρές αλήθειες

Εδώ και μήνες, αυτοί που οργάνωσαν και έφεραν σε πέρας αυτό το σχέδιο χρησιμοποιούσαν ως όμηρους τους άνεργους συναδέλφους μας, στήνοντας και εφαρμόζοντας ένα άθλιο παιχνίδι σε βάρος τους. Γνώριζαν ότι ο διευθυντής της ΕΣΗΕΑ μπορούσε να ενεργήσει ως «νόμιμος εκπρόσωπος» για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκταμίευση και απόδοση των χρημάτων του προγράμματος Voucher στους άνεργους συναδέλφους – συμπολίτες μας. Κι όμως, επί σειρά μηνών αυτοί, που τώρα πήραν τις καρέκλες, μπλοκάριζαν κάθε ενέργεια που μπορούσε να γίνει. Ήθελαν να χρησιμοποιούν τους άνεργους ως άλλοθι, για να παίζουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια και να υπηρετούν τις μισαλλόδοξες φιλοδοξίες τους, αδιαφορώντας ότι - κυριολεκτικά - έπαιζαν με ανθρώπινες ζωές. Ποντάριζαν στην εξαθλίωση ανθρώπων και χάραζαν τα δικά τους σχέδια εν μέσω… οινοποσίας και γέλιων με εκλεκτά εδέσματα. Κρατούσαν όμηρους όλους τους συναδέλφους, αυτούς τους μήνες, μη επιτρέποντας στον διευθυντή της ΕΣΗΕΑ να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την εκταμίευση των χρημάτων.

Μία διαδικασία, που αποφάσισαν να ξεμπλοκάρουν ξαφνικά την Παρασκευή και να την τρέξουν με πρακτικές – εξπρές την Δευτέρα! Για να χρησιμοποιήσουν ως… παράσημο τις «εξελίξεις» και να παρουσιάσουν ως άλλοθι την εκλογή του πρώτου Προεδρείου Συνταξιούχων στην ιστορία της ΕΣΗΕΑ, ανατρέποντας Πραξικοπηματικά την καθαρή βούληση του εκλογικού Σώματος (...)

Ολόκληρη η μακροσκελέστατη επιστολή - παρέμβαση ΕΔΩ
---
---
*

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ Ο ΕΜΕΤΟΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ! ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΞΕΤΕ! ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 1:09 μ.μ. - ... παρακαλώ να μας αποσταλεί κατάλογος επιθυμητών και ανεπιθύμητων, για να μην υποπέσουμε και πάλι σε τοιούτου είδους ατοπήματα ...

      Διαγραφή