Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

... LiveSport - απολύθηκε ο δ/ντης σύνταξης Αντώνης Φουντής ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει
την απόλυση του συναδέλφου Αντώνη Φουντή
από την εφημερίδα «LIVESPORT»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «LIVESPORT» για τις αντεργατικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει σε βάρος των εργαζομένων δημοσιογράφων, με τελευταία την απόλυση του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας, συναδέλφου Αντώνη Φουντή.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα τον έπαυσε από τη θέση του διευθυντή σύνταξης, του πρότεινε να παραμείνει ως αρθρογράφος, κάτι που ο συνάδελφος δεν δέχθηκε, με συνέπεια να απολυθεί.

Οι προσχηματικές αυτές ενέργειες της εργοδοσίας, η οποία επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, προχωρά και σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων, προστίθενται στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής την οποία έχουν εξαπολύσει τα εργοδοτικά κέντρα και συντείνουν στην υποβάθμιση της ποιότητας της ενημέρωσης.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου και θα του παράσχει κάθε στήριξη, ηθική και νομική, στις διεκδικήσεις του για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να ανεχθεί την αυθαίρετη εργοδοτική τακτική, της μετακύλισης των επιχειρηματικών βαρών στις πλάτες των εργαζομένων και θα παλέψει με κάθε μέσο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου