Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έφυγε ο Γιώργος Σαραντάκος από το Μega

Ένας ακόμη έμπειρος δημοσιογράφος του MEGA αποχωρεί. Ο Γιώργος Σαραντάκος με 25 χρόνια προϋπηρεσίας στο κανάλι, αποχαιρετά τον τηλεοπτικό σταθμό, όπως αναφέρει το site του πρώην διευθυντή ενημέρωσης του καναλιού, Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Της αποχώρησης Σαραντάκου, υπενθυμίζει το site είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες του Στρατή Αγγελή (επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Ειδήσεων) της Κωνσταντίνας Καζαντζή (ναυτιλιακό και πειραϊκό ρεπορτάζ) του Στέλιου Παπαπέτρου (εργατικό και ασφαλιστικό ρεπορτάζ), καθώς και του αρχισυντάκτη του ελεύθερου ρεπορτάζ Σωτήρη Τζιομπανούδη.
---
Σχέδιο για ελληνικές παραγωγές στην ΕΡΤ

Την Παρασκευή έληξε η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των προτάσεων προς την ΕΡΤ για εξωτερικές παραγωγές. Δύσκολα πάντως η ΕΡΤ θα προχωρήσει σε νέες αναθέσεις προγράμματος. Βέβαια, την προπερασμένη βδομάδα, ο Λ. Ταγματάρχης είχε ανοικτή συνάντηση με 250 ανεξάρτητους τηλεοπτικούς παραγωγούς και χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του, θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ΕΡΤ με ελληνικό πρόγραμμα.
---
Protagon: Άλλαξε το site που έγινε κόμμα

Το site που γέννησε ένα κόμμα, άλλαξε εικόνα. Η καινοτομία του protagon.gr να επεκτείνει το περιεχόμενο της εκπομπής “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη, σε ένα site ιδεών, ήταν η βάση για το κόμμα “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”. Το protagon που έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό τον Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και προκάλεσε αντιδράσεις με τις απόψεις διαφόρων που ζητούσαν στα πρώτα χρόνια του Μνημονίου, μια light Χούντα, άλλαξε εικόνα. Αντιπρόεδρος της εταιρείας ήταν η Μαρία Χούκλη, η οποία δεν αισθάνθηκε πως υπήρχε ασυμβίβαστο όταν έκανε δύο φορές συνέντευξη, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ως επικεφαλής του κόμματος “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”. Για τη σημερινή του εικόνα γράφει ο νέος του ιδιοκτήτης, Χρήστος Μεμής .
---
Πέθανε ο Σταμάτης Ασημένιος

“Εφυγε” σε ηλικία 50 ετών απο τη ζωή ο δημοσιογράφος και καθηγητής Σταμάτης Ασημένιος. Δημοσιογράφος για πάρα πολλά χρόνια στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle ήταν μια από τις πιο γνώριμες παρουσίες του ΣΚΑΪ.
---
Αμφισβήτησε τις κυκλοφορίες

των άλλων εφημερίδων ο Αλαφούζος!

Σε αναδιαμόρφωση του «χάρτη» της διανομής του Τύπου οδηγεί η αποχώρηση της Καθημερινής ΑΕ από την «Ευρώπη». Πληροφορίες αναφέρουν πως η εκδοτική εταιρεία ίσως μεταφερθεί στο «Άργος», από το οποίο έχουν αποχωρήσει οι Αττικές Εκδόσεις του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, που διανέμονται από την «Ευρώπη». Είναι, λοιπόν, πιθανό να υπάρξει «ανταλλαγή» μετόχων στα δύο πρακτορεία, ώστε να επιτευχθεί μια κάποια ισορροπία, ενώ ήδη η “Καθημερινή” διανέμεται από το “Αργος” . Το διαζύγιο «Καθημερινής» – «Ευρώπης» επήλθε όταν ο Θέμης Αλαφούζος αμφισβήτησε τις κυκλοφορίες, λέγοντας πως δεν είναι πραγματικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Θέμη Αλαφούζο ζητήθηκε να ενταχθεί στο δελτίο κυκλοφορίας και η δημοσίευση των συνδρομών του αλλά και να πληρωθεί ένα ποσοστό 33% (φόροι και τέλη) επί αυτών στο πρακτορείο, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Θυμίζουμε πως η «Καθημερινή» δημοσιεύει μόνη της κάθε Κυριακή τα στοιχεία της κυκλοφορίας του κυριακάτικου φύλλου, προσθέτοντας στα πωληθέντα φύλλα και εκείνα των συνδρομητών.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου