Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

... ΕΡΤ - όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανέκαθεν υπήρχαν...
καλομαθημένοι στην ΕΡΤ!

Ειλικρινά στενοχωρήθηκα διαβάζοντας τη δημόσια διαμαρτυρία και αγανάκτηση της ρεπόρτερ της ΕΡΤ ότι ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι-ρεπόρτερ τρέχουν ολημερίς σαν τον Βέγγο στα ρεπορτάζ μερικοί άλλοι ξύνονται καθήμενοι!

Είχα την ελπίδα ότι τώρα με τη στενότητα σε πρόσωπα και αμοιβές και με την νέα νοοτροπία που θα περνούσε με την «πρωτοδεύτερη φορά» αριστερά στην Κυβέρνηση, κάτι θα είχε αλλάξει στο μέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης… Αλλά φαίνεται ότι είμαι αιθεροβάμων κι έτσι όλα μένουν ίδια, όπως άλλοτε (ειδικά από το 2000 και μετά…) που υπήρχαν και «εξαφανισμένοι ή αποσπασμένοι» δημοσιογράφοι ή σκηνοθέτες, και βαπτισμένοι «χάϊ ή φίρμες» που είχαν «ταχθεί» για ρεπορτάζ, εκπομπές ή μεταδόσεις «φιλέτα» αλλά για τίποτε άλλο (κι ας έπαιρναν πολλαπλάσια ακόμη κι απ΄ τους πιο παλιούς που δούλευαν στην ΕΡΤ!) ή ακόμη κάποιοι που ήρθαν (προσοχή δεν εξελίχθηκαν ή ανελίχθηκαν μετά από διαδρομή στο …μαγαζί) μόνο ως προϊστάμενοι ή διευθυντές ή σύμβουλοι! Λες κι είχαν …πλάκα τα δημοσιογραφικά παράσημα ή ως στελέχη του CNN ή του BBC κ.α.

Αυτές βέβαια οι παθογένειες (που κόστιζαν λεφτά…) ήταν μέρος του «προσχήματος» για το κλείσμο της παλιάς ΕΡΤ, αλλά η συνέχιση των ίδιων πρακτικών φοβάμαι ότι μπορεί να κάνουν τους ευρωπαίους εταίρους να τη ζητήσουν ξανά!

Και θα αποτελέσει μια νέα ντροπή και μια ακόμη βαριά ελληνική ήττα!

Φαίνεται ότι και οι σημερινοί «άρχοντες» της ΕΡΤ δεν έμαθαν και δεν διδάχθηκαν τίποτε από το παρελθόν της… Εκτός αν διαπνέονται κι εκείνοι από τη συστημική λογική και παλαιοκομματική πρακτική που (υποτίθεται…) προκαλεί αλλεργία στο κυβερνητικό στρατόπεδο…

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

ΥΓ Ατυχώς -αν και δεν ήθελα να συμβεί- οφείλω να συμφωνήσω με το σχόλιο για τις αθλητικές μεταδόσεις.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου