Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

... η Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ για τα απλήρωτα δεδουλευμένα ...

*
Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΟΛ: 3,5 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι


Αφερέγγυος για άλλη μια φορά ο Στ. Ψυχάρης και τα «συνδικαλιστικά» του φερέφωνα… που υπόσχονταν ομαλοποίηση της καταβολής της μισθοδοσίας.

Με νέα ανακοίνωση της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας μετατίθεται η μισθοδοσία του προσωπικού (εξόφληση Απριλίου 2016 που θα καταβαλλόταν στις 20/05/2016) για μία εβδομάδα μετά και... βλέπουμε.

Έχασαν τη μιλιά τους τα συνδικαλιστικά «φερέφωνα» της εργοδοσίας (βλ. Π. Ζώτο - Αναπλ. Γραμματέα της ΕΠΗΕΑ και Γ. Τζανετή - εκπρόσωπο εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων), που το προηγούμενο διάστημα, προέτρεπαν τους εργαζόμενους να διευκολύνουν την εργοδοσία στην ταμειακή δυσχέρεια της εταιρείας, εξορκίζοντας κάθε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης αλλά και παράλληλες προσφυγές στην Επιθεώρηση Εργασίας κ.λ.π.

Γνωστοί πλέον απεργοσπάστες και εκ των πρώτων που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις αποδοχών.

Να τους χαίρεται τέτοιους συνδικαλιστές ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ - Μ. Γκανάς,  αλλά αυτός είναι χειρότερος!!

Μετά από τον πρόσφατο τραπεζικό δανεισμό της εταιρείας, η διοίκηση καταφεύγει σε εσωτερικό δανεισμό από την εργασία του προσωπικού, αφού εξάντλησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο με ομαδικές απολύσεις, διώξεις συνδικαλιστών κ.λ.π.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εργαζομένων στο ΔΟΛ μεταξύ άλλων καταγγέλλει την απόπειρα της διοίκησης του ΔΟΛ να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων μας, δίνοντας εντολή στην τεχνική υποστήριξη του Ομίλου να μπλοκάρει τα ηλεκτρονικά μηνύματα της εργασιακής Επιτροπής.

Εμείς πάντως, συνεχίζουμε σε πείσμα πολλών, τον αγώνα μας.

Για άλλη μια φορά ζητάμε από τα σωματεία του κλάδου την υλοποίηση της απόφασης Γεν. Συνέλευσης των εργαζομένων στο ΔΟΛ για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και ταυτόχρονη προσφυγή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), και όχι σε «φιλικούς διακανονισμούς» στο Υπουργείο Εργασίας με τους... οικείους των εργοδοτών «συνδικαλιστές» του Προεδρείου της ΕΠΗΕΑ.

Αθήνα 19 Μαΐου 2016
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΟΛ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου