Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 23/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κι άλλη αποχώρηση από τον ΔΟΛ;

Πληροφορίες θέλουν την Λυδία Παπαϊωάννου, διευθύντρια του ελληνικού "Cosmopolitan" να έχει αποχωρήσει από τη Μιχαλακοπούλου...
---
Ουρά για πρόσληψη…

Με τα σύννεφα να πυκνώνουν πάνω από το Mega και τον ΔΟΛ και πλέον να πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πολύ δύσκολα και το κανάλι αλλά και οι άλλοτε κραταιές ναυαρχίδες του Λαμπράκη θα κρατηθούν στη ζωή -ήδη οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των μισθών φθάνουν τους τρεις μήνες-, δεκάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί κτυπούν την πόρτα του Συγκροτήματος του Θέμου Αναστασιάδη. Και μιλάμε για πρώτα ονόματα, με προσωπικές στήλες στα «Νέα» και στο «Βήμα».
---
Συνεργασία Flash-www.toradiofono.gr

Ο “συνεταιριστικός” σταθμός Flash που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Πάνου Κολιοπάνου και το σχήμα των παραγωγών του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού ξεκινούν συνεργασία. Το toradiofono.gr θα μεταδίδει από τη συχνότητα του Flash πρόγραμμα με παραγωγούς στην απογευματινή ζώνη.
---
Πωλητήριο…

Μεγάλη εφημερίδα αναζητεί αγοραστή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης έχει λάβει τη σχετική απόφαση πώλησης το φύλλου στην περίπτωση που βρεθεί αγοραστής. Πρόκειται για κίνηση συστημικού χαρακτήρα…
---
Δέκα χρόνια πίσω στα δάνεια των ΜΜΕ

Έλεγχο μέχρι τέλους στα δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες στα ΜΜΕ από το 2006 (κυβέρνηση Καραμανλή) ως σήμερα (κυβέρνηση Τσίπρα) αποφάσισε αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ύστερα από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο έλεγχος όμως δεν θα περιοριστεί στα κεντρικά ΜΜΕ αλλά θα περιλαμβάνει και τα επαρχιακά ΜΜΕ. Την πρόταση καταψήφισε η ΝΔ, «παρών» ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και το νεόκοπο Ποτάμι και υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και η ΧΑ.

Ο έλεγχος επί των δανείων θα είναι σε σχέση με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων και τις τηλεθεάσεις των τηλεοπτικών σταθμών, υπό την προϋπόθεση πως αυτές ήταν αξιόπιστες. Το δεύτερο σκέλος της έρευνας είναι ο έλεγχος επί των επιστροφών, δηλαδή αν τα ΜΜΕ αποπλήρωναν τα δάνεια ή αν τα συμψήφιζαν με διαφημίσεις των τραπεζών.
---
Ασυμφωνία χαρακτήρων στο Mega!
Δεν φαίνεται φως στην υπόθεση του Mega, με τις τράπεζες να δίνουν άτυπη παράταση λίγων ημερών. Η προθεσμία του ενός μήνα για την πληρωμή του ομολογιακού δανείου (ύψους 88 εκατ. ευρώ) έληξε χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν. Συνολικά το Mega καλείται να πληρώσει άμεσα 100 εκατ. ευρώ σε δάνεια, εκτός κι αν επέλθει συμφωνία μεταξύ των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,7 εκατ. ευρώ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου