Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 13/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Κι άλλη αποχώρηση από τον ΔΟΛ

Έφυγε και η Ματίνα Ηρειώτου από το "Ελεύθερο Ρεπορτάζ" των "Νέων". Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για μία ακόμη αποχώρηση...
---
Νέες κυλιόμενες 4ωρες
στάσεις εργασίας στον Τ/Σ Mega

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέων κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» ως εξής:

·Από τις 18.00 έως τις 22.00 της Παρασκευής, 13 Μαΐου 2016

·Από τις 06.00 έως τις 10.00 του Σαββάτου, 14 Μαΐου 2016

·Από τις 12.00 έως τις 16.00 της Κυριακής, 15 Μαΐου 2016

---

Παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο,
14 Μαΐου 2016, η έκθεση σκίτσων για το
προσφυγικό, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα»

Η έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα», που πραγματοποιείται στην Αίθουσα του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 στις 9 το βράδυ. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή.
---
Πολλά τα 3 εκατ. ευρώ, λέει η ΕΙΤΗΣΕΕ

Τη διασφάλιση ότι τα δέκα χρόνια που θα λειτουργεί η τηλεοπτική αγορά με τέσσερα αδειοδοτημένα πανελλαδικά κανάλια δεν θα δοθούν άλλες άδειες ζητάει η ΕΙΤΗΣΕΕ. Την τελευταία στιγμή, λίγο πριν κλείσει η τελευταία παράταση της διαβούλευσης, δημοσιοποίησε τις απόψεις της. Η Ένωση των Ιδιοκτητών θεωρεί πως το τίμημα των 3 εκατ. ευρώ είναι υπερβολικά μεγάλο και παράλογο για το μέγεθος της ελληνικής αγοράς.
---
Τηλεοπτικές άδειες
ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ προτείνουν…


Περισσότερα τηλεοπτικά συνεργεία εξωτερικής λήψης, ENG, προτείνουν οι Ενώσεις τεχνικών ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ να μπει ως όρος στην προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Σημειώνουν επίσης την έλλειψη ρητής υποχρέωσης των τηλεοπτικών σταθμών για δελτίο ειδήσεων για κωφάλαλους. Επίσης, προτείνουν τα 90 λεπτά υποχρεωτικών δελτίων ειδήσεων να γίνουν 100 και να μοιραστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε μεσημβρινό, απογευματινό και βραδινό. Η ΕΤΙΤΑ προτείνει επιπλέον την υποχρέωση λειτουργίας ανταποκριτικών γραφείων στους τηλεοπτικούς σταθμούς και επισημαίνει το θολό σημείο της προκήρυξης για τυχόν απασχόληση των εργαζομένων σε περισσότερους από δύο κλάδους των επιχειρήσεων του υποψήφιου επενδυτή, καθώς δεν ορίζεται η υποχρέωση αμοιβής ή σύμφωνης γνώμης του εργαζομένου.
---
Ανοίγει πόρτα για ξένες εταιρείες;

Δύο σημαντικές επισημάνσεις από εκείνους που συμμετέχουν στη διαβούλευση για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών έφεραν στην επιφάνεια σημαντικές παραλείψεις στους όρους αδειοδότησης.

Η πρώτη αφορά την έδρα της τηλεοπτικής εταιρείας, η οποία πουθενά δεν διευκρινίζεται ότι πρέπει να είναι η Ελλάδα! Δεν υπάρχει συμβατικός ρητός όρος, επισημαίνουν, οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης αλλά και των τηλεοπτικών σταθμών να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η δεύτερη, εξίσου σημαντική επισήμανση αφορά την έλλειψη υποχρέωσης υπογραφής σύμβασης για τη δεκαετή άδεια ανάμεσα στην επιχείρηση και στο κράτος.
---
Συνέδριο για τις εξελίξεις στα ΜΜΕ

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριό του διοργανώνει το περιοδικό «Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» σήμερα και αύριο, με τέσσερις θεματικές ενότητες: «Προσωπικότητα και Τύπος», «Προοπτικές της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης μετά τον νόμο 4339/2015», «Η πρόσφατη νομολογία του ΔΕΕ και πώς επηρεάζει το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα» και «Διαδίκτυο – ηλεκτρονικές επικοινωνίες – προσωπικά δεδομένα».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου