Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

... Στ. Ψυχάρης - για τα "πόθεν έσχες" στο σκαμνί ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε δίκη ο Στ. Ψυχάρης
για το ανακριβές
και ελλιπές "πόθεν έσχες"


Σε βάρος του κ. Ψυχάρη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος από την αρμόδια εισαγγελέα που μελέτησε τον φάκελο ο οποίος έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των «πόθεν έσχες» του εκδότη.
Μετά την άσκηση της δίωξης, ο επικεφαλής του ΔΟΛ παραπέμπεται μάλιστα απευθείας, με κλητήριο θέσπισμα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για να δικαστεί.

Έχει ωστόσο το δικαίωμα, εάν το επιθυμεί, να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος, προβάλλοντας ενστάσεις για τη σε βάρος του κατηγορία και την παραπομπή του σε δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας αξιολογώντας τα στοιχεία που προέκυψαν αλλά και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, έκρινε πως προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους του κ. Ψυχάρη του αδικήματος της υποβολής ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και όχι σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν κενά και «προβληματικά» σημεία στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις «πόθεν έσχες» 2011-2015).

Μετά την εκπνοή και της δεύτερης προθεσμίας που είχε δοθεί στον κ. Ψυχάρη για να προσκομίσει σειρά παραστατικών σχετικά με τις περιουσιακές του δηλώσεις, αποφασίστηκε από τη Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής να αποσταλεί ο σχετικός φάκελος στην Εισαγγελία.

Αν και ο κ. Ψυχάρης δεν έχει καταθέσει ωστόσο δηλώσεις «πόθεν έσχες» για 10 χρόνια (1997-2001 και 2003-2007), εντούτοις η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αποφάσισε να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το ζήτημα των μη κατατεθεισών αυτών δηλώσεων, καθώς επρόκειτο για πλημμέλημα εκείνη την περίοδο, το οποίο έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Η εφημερίδα «Το Βήμα» πάντως, έχει κατηγορήσει για προειλημμένη απόφαση και διωκτική σπουδή την πλειοψηφία της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής για την απόφασή της να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη την υπόθεση του προέδρου του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη.

Υπενθυμίζεται πάντως πως σύντομα ο κ. Ψυχάρης αναμένεται να κληθεί σε απολογία και για την άλλη υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενος, σχετικά με τα δάνεια που είχε πάρει από την Alpha Bank χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.

Για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, την οποία κατηγορούνται ότι διέπραξαν στελέχη της τράπεζας που χορήγησαν το εν λόγω δάνειο, ύψους 57 εκατ. ευρώ, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.
---
*

1 σχόλιο:

  1. Για τα ψευδή στοιχεία στα εκκαθαριστικά των εργαζομένων, που κατέθεσε ο ΔΟΛ στην εφορία (μισθοδοσία Δεκεμβρίου '15 που δεν έχει καταβληθεί ακόμα), λέτε να ασκηθεί δίωξη και σε όσους τα συγκάλυψαν αποδεχόμενοι; Και κερατάδες και δαρμένοι; Ω καιροί, ω ήθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή