Τρίτη 31 Μαΐου 2016

KKE - Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Εργασιακά

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απολύσεις, "ευελιξία" μισθών - ωραρίων κ.ά.
Ερώτηση για τον επερχόμενο νόμο
για τα Εργασιακά στην Ελλάδα



Θύελλα κινητοποιήσεων και απεργιών προκάλεσε ο αντεργατικός «νόμος Ελ Κομρί» στη Γαλλία.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με απεργούς εργαζόμενους σε διυλιστήρια και σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Γαλλία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα τους, κατέθεσε Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία καταγγέλλει ότι αντίστοιχα βάρβαρα μέτρα προωθούνται και για τους Έλληνες εργαζόμενους στον επερχόμενο νόμο για τα Εργασιακά. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του τονίζει τα παρακάτω:

«Με ογκώδεις κινητοποιήσεις και μαζικές απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι και νέοι στη Γαλλία ενάντια στον αντεργατικό “νόμο Ελ Κομρί”. Η γαλλική κυβέρνηση με ένταση της καταστολής περνάει ένα νόμο που προσφέρει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως την περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων με μείωση αποζημιώσεων, την ουσιαστική κατάργηση της Κυριακής αργίας και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ανάλογα με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, τη μεγαλύτερη “ευελιξία” προς τα κάτω των μισθών των εργαζομένων με την ενίσχυση των επιχειρησιακών και αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Την ίδια ώρα με βάση το 3ο μνημόνιο του Αυγούστου 2015 και την απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου νέα αντεργατικά μέτρα προστίθενται στα όσα έχουν ήδη πάρει η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους. Μεθοδεύεται αντίστοιχος εργασιακός νόμος σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις, τις μαζικές απολύσεις και το χτύπημα της δράσης των συνδικάτων και του απεργιακού δικαιώματος.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Τα μέτρα που προβλέπει ο “νόμος Ελ Κομρί” συμπεριλαμβάνονται στις λεγόμενες βέλτιστες πρακτικές που προωθεί η ΕΕ για την εργασία;

-Τα ίδια ή ανάλογα μεθοδεύει η Επιτροπή με την ελληνική κυβέρνηση στις συζητήσεις για τον επερχόμενο εργασιακό νόμο στην Ελλάδα ως προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου;».

---
πηγή: http://www.902.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου