Σάββατο 28 Μαΐου 2016

... μαζική καταγγελία συμβάσεων στον "Γαύρο" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταγγελίες σύμβασης στον «Γαύρο»
που είχε περάσει στον Όμιλο Κουρτάκη


Η ανησυχία φούντωσε πάλι στους εργαζόμενους του «Γαύρου» που είχαν ταλαιπωρηθεί από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών.

Η κατάσταση βελτιώθηκε για ένα διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε η εφημερίδα πέρασε (προσωρινά είχε ειπωθεί τότε) στις εκδόσεις Κουρτάκη, και έγινε προσπάθεια ανάκαμψης με σημαντικές προσφορές.

Σήμερα, όμως, όσοι εργαζόμενοι ανήκουν στην εταιρία Wizard, συμφερόντων Αντώνη Πίκουλα (του ιδρυτή του «Γαύρου» δηλαδή), κλήθηκαν να υπογράψουν την καταγγελία της σύμβασής τους με την υπόσχεση ότι παράλληλα θα εξοφληθούν. Η καταγγελία θα έχει ισχύ από την 8η Ιουνίου και όπως ειπώθηκε στους εργαζόμενους, μέχρι τότε θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας, δηλαδή θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, οπότε λογικά θα υπογραφούν νέες συμβάσεις ή αν θα ανασταλεί η έκδοση.

Μία ερμηνεία που δίνεται για τη μαζική καταγγελία των συμβάσεων είναι ότι έληξε η περίοδος κατά την οποία ο Κουρτάκης θα διαχειριζόταν, κατόπιν συμφωνίας, τον «Γαύρο» και με την κίνηση αυτή αλλάζει οριστικά το καθεστώς της έκδοσης - κάτι βέβαια θα δούμε αν ισχύει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ό,τι και να συμβαίνει, το σίγουρο είναι ότι ο «Γαύρος» περνάει ανήσυχες ημέρες. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα είχαν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι πρόσφατα είχαν κληθεί πάλι να υπογράψουν νέες συμβάσεις με αναπροσαρμοσμένες προς τα κάτω τις αποδοχές τους.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου