Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

... ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ - για την απεργία στον Τύπο ...

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Χαιρετίζουμε τους απεργούς στον Τύπο


Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που όλο αυτό το διάστημα ήταν στους δρόμους, στις περιφρουρήσεις, στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, που πίστεψαν στη δύναμή τους, αψήφισαν απειλές, αγνόησαν την εργοδοτική τρομοκρατία και συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, με κορύφωση τη 48ωρη απεργία και το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στη νέα γενιά εργαζομένων, κύρια στο διαδίκτυο και τις παραγωγές, που χωρίς να είναι μέλη των Ενώσεων – εξαιτίας των αντιδραστικών τους καταστατικών – ένωσαν τη δύναμή τους με τους παλιότερους εργαζόμενους, έδωσαν νέα πνοή και δύναμη στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Η περιφρούρηση στις εγκαταστάσεις της «Ιριδας», με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων των Λιθογράφων και των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, με συμμετοχή και εργαζομένων από άλλους κλάδους και αγωνιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ απέδειξε ότι όταν οι εργαζόμενοι θελήσουν μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους. Δείξαμε μέρος της δύναμης και της οργάνωσής μας, που είναι σίγουρο ότι θα την ξαναχρησιμοποιήσουμε σύντομα. Ευπρόσδεκτη ήταν η συμβολή στην απεργιακή φρουρά κάποιων μελών των ΔΣ του Διασωματειακού και εργαζομένων από τον κλάδο των ΜΜΕ. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι οι απεργίες δεν γίνονται με αποφάσεις από τα πάνω, δεν οργανώνονται με μηνύματα και δεν περιφρουρούνται με λόγια και απειλές για διαγραφή. Απαιτείται οργάνωση στους χώρους δουλειάς και κυρίως πλαίσιο πάλης που να ενώνει τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου και αυτούς με το σύνολο της εργατικής τάξης και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ο λαός μας απέρριψε και ακύρωσε την επιχείρηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να περάσει στα «μουλωχτά» – χάρις και στις εντατικές προσπάθειες των πλειοψηφιών των δημοσιογραφικών Ενώσεων -, ένα ακόμα αντεργατικό νομοσχέδιο. Ενα νομοσχέδιο, που έγινε ήδη νόμος του κράτους και συνεχίζει το δρόμο που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στηρίζοντας τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτόν, δηλαδή, που σαν κριτήριό του έχει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις δικές μας ανάγκες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ! Οι τελευταίες κινητοποιήσεις ανέδειξαν την ανάγκη για ακόμα καλύτερη οργάνωση, για ακόμα καλύτερο συντονισμό.

Πρέπει οι αγώνες μας να στρέφονται ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν οι εργοδότες μας και η κυβέρνησή τους.

Πρέπει να καταργηθεί στην πράξη, να μην εφαρμοστεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Πρέπει αποφασιστικά να αποκρούσουμε τα νέα μέτρα που αφορούν τα Εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις, το «χτύπημα» της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη για ακόμα πιο αποφασιστική διεκδίκηση των απωλειών και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Μέσα από αυτόν τον πολύμηνο αγώνα του Κλάδου αποδείχτηκε η ορθότητα της στάσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, που στάθηκαν με συνέπεια από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή απέναντι στις «ευλύγιστες» συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των Ενώσεων που αποθέωσαν τη διαβούλευση και τις νομικές παρεμβάσεις σαν το μόνο δρόμο για τη δικαίωση.

Τώρα, είναι πιο φανερό από ποτέ ότι ο μόνος πρόσφορος δρόμος είναι αυτός του αγώνα, που θα ανοίξει μόνο με την αλλαγή συσχετισμών σε όφελος των αγωνιστικών δυνάμεων στον κλάδο.

Σαν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ οφείλουμε να καταθέσουμε το σεβασμό μας στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», που, συμπαραστεκόμενος στον αγώνα μας, διακίνησε το απεργιακό του φύλλο χέρι με χέρι, αντιστεκόμενος στην προσπάθεια της διοίκησης των Πρακτορείων Τύπου, σε συνεργασία με τους μεγαλοεκδότες, να ενεργοποιήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, με σκοπό να σπάσουν τη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα Πρακτορεία και τα Τυπογραφεία.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, σε ρήξη με τις αντεργατικές πολιτικές, κυβερνήσεων – ΕΕ και κεφαλαιοκρατών, μέχρι την οριστική ανατροπή τους!

---
*

1 σχόλιο:

  1. Απεργούν οι εργαζόμενοι στον τύπο και περιφρουρούν, οι εφημερίδες κυκλοφορούν περιφρουρημένες και οι απεργοί κομπάζουν περιφρουρώντας για τα αποτελέσματα της απεργίας! ΠεριφρΟΥΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή