Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

... έκλεισε και ο "Παπασωτηρίου" στην Πανεπιστημίου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κατέβασε τα ρολά του
το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου»


Tο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στον αριθμό 37 της οδού Πανεπιστημίου κατέβασε οριστικά τα ρολά του το περασμένο Σάββατο, νικημένο από την κλιμακούμενη κρίση χρεών στην οποία έχει περιέλθει η αλυσίδα τα τελευταία 2 χρόνια.

Ήταν ένα βιβλιοπωλείο σήμα-κατατεθέν της πόλης, καθώς αποτελούσε αγαπημένο προορισμό των απανταχού βιβλιοφάγων, πρώτη επιλογή πολύ κόσμου για την αγορά ποικίλης γραφικής ύλης αλλά και καθιερωμένο σημείο συνάντησης -«ραντεβού έξω από τον Παπασωτηρίου».

Μάλιστα το 2013 ο εκδοτικός οίκος Braun, γνωστός για τα βιβλία αρχιτεκτονικής και διακόσμησης που εκδίδει, είχε συμπεριλάβει το κατάστημα στη λίστα με τα 49 πιο καλαίσθητα βιβλιοπωλεία του κόσμου, στην έκδοση «Bookshops: Long established and the most fashionable ones».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το huffington post, είχε προηγηθεί το οριστικό κλείσιμο των υποκαταστημάτων της αλυσίδας στην Κηφισιά και τη Λάρισα, καθώς παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τους υπεύθυνους το τελευταίο διάστημα, δεν βρέθηκε τελικά βιώσιμη λύση για τη διαχείριση του χρέους της επιχείρησης.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου