Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

... οι φόροι και οι αυξήσεις είναι εδώ - τη γλιτώνει το ίντερνετ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Του φόρου το κάγκελο


Μέχρι φόρο στον καφέ θα βάλει η κυβέρνηση προκειμένου να βρει το 1,65 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους. Δεν μπαίνει φόρος στο ίντερνετ, αλλά μπαίνει σε όλα τα άλλα, καφέ, τσιγάρα, ποτά, συνδρομητική τηλεόραση, επενδυτικές εταιρείες κλπ.

Οι φόροι και ο χρόνος που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ έχουν προς το παρόν ως εξής:

- Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23% από την 1η Ιουλίου. Η αύξηση εκτιμάται ότι αποφέρει έσοδα 450 εκατ. ευρώ προκαλώντας ανατιμήσεις σε τυποποιημένα τρόφιμα σούπερ μάρκετ, στην εστίαση, στα εισιτήρια των μεταφορών, τηλεπικοινωνίες, ευρυζωνικές υπηρεσίες, καύσιμα κλπ.

- Επιβολή φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, από την 1η Ιουλίου. Η επιβολή φόρους στο ίντερνετ αποφασίστηκε να μην επιβληθεί.

- Επιβολή φόρου στα επενδυτικά οχήματα (εταιρείες επενδύσεων Real Estate, portfolio management companies κλπ), από την 1η Ιουλίου.

- Επιβολή φόρου κατανάλωσης στον καφέ και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, από την 1η Ιανουαρίου 2017.

- Επιβολής φόρου ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία δύο αστέρων και πάνω και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια με δύο κλειδιά, από την 1η Ιανουαρίου 2017. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τέλος θα ανέρχεται σε 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχεία και 0,50 στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

- Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Η αύξηση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι της τάξης των 8-10 λεπτών ανά λίτρο αμόλυβδης και άλλων 3-5 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης. Αυξάνεται αντίστοιχα και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο ενώ από τις αυξήσεις δεν γλιτώνει το υγραέριο κίνησης και το φυσικό αέριο (κίνησης και θέρμανσης).

- Aύξηση των τελών ταξινόμησης για τα Ι.Χ.,

- Αύξηση φόρου στα τσιγάρα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αύξηση ακόμη και κατά 1 ευρώ το πακέτο.

- Αύξηση φόρου κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη ποτά. Καταργείται το ειδικό καθεστώς του μειωμένου κατά 50% ΕΦΚ που ισχύει στα Δωδεκάνησα.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου