Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 19/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



O "Παρέα" του Δ. Ρίζου στο E TV!

O τηλεοπτικός σταθμός του Φ. Βρυώνη E TV απέκτησε ραδιόφωνο! Όπως είχε αποκαλύψει η έντυπη στήλη των “Τυπολογιών”, ο ιδιοκτήτης του καναλιού βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον Δημήτρη Ρίζο για την απόκτηση του “Παρέα FM” ο οποίος κατάφερε να λάβει άδεια προσωρινής νομιμότητας από το ΕΣΡ. Κατά πληροφορίες οι υπογραφές έπεσαν και το E TV αποκτά ραδιόφωνο.
---

Νέα παραίτηση στον ΔΟΛ

Την παραίτησή της από τα “Νέα” υπέβαλε η Αριστοτελία Πελώνη, λόγω διαφωνιών με τη διεύθυνση της εφημερίδας.
---
Έλεγχος 10ετίας
στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών

Kαι τη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών προς τα Μέσα Ενημέρωσης θα ελέγξει η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης. H Εξεταστική Επιτροπή θα ζητήσει από όλες τις συστημικές τράπεζες τη διαφημιστική δαπάνη των τελευταίων 10 ετών, από το 2006. Η Νέα Δημοκρατία κατεψήφισε τον έλεγχο...
---
Τρίτη φορά ο διαγωνισμός
για τους ψηφιακούς πομπούς της ΕΡΤ

Για τρίτη φορά προκηρύσσει η ΕΡΤ τον διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 320 ψηφιακών πομπών, που θα της επιτρέψουν να στήσει ιδιόκτητο δίκτυο ψηφιακής λειτουργίας για να μην πληρώνει ενοίκιο στην Digea. Το κόστος ανέρχεται σε 5.430.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Λαμβάνοντας υπόψη τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, που κατέπεσαν, στην προκήρυξη γίνεται ιδιαίτερηεπισήμανση στους τεχνικούς όρους της προμήθειας. Σημειώνεται ότι «οι τεχνικές προδιαγραφές και λοιποί όροι της διακήρυξης αποτελούν στο σύνολό τους απαράβατους όρους και η οποιαδήποτε μη συμμόρφωση προς αυτές συνεπάγεται την απόρριψη της προσφοράς. Προσφορές που παρουσιάζουν αποκλίσεις από τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης απορρίπτονται ως απαράδεκτες».
---
ΕΣΗΕΑ: Υπάρχουν πρόθυμοι 
που θέλουν
να κατεβάσουν τα ρολά στον ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H κυβέρνηση προκαλεί επίτηδες οικονομική ασφυξία στον ΕΔΟΕΑΠ. Υπάρχουν όμως και οι πρόθυμοι, που όχι μόνο φτιάχνουν το έδαφος, αλλά βιάζονται να κατεβάσουν αυτοί τα ρολά στο Ταμείο.

Ο φόβος τους είναι μήπως και γίνουν γνωστά όλα ΟΣΑ έχουν κάνει, τα τελευταία χρόνια, εκεί μέσα (με το Χρηματιστήριο, τα τοξικά ομόλογα, τα αμοιβαία κεφάλαια, το κούρεμα του PSI, τις χρόνιες διαχειριστικές ατασθαλίες που ελέγχονται δικαστικά και τα ομόλογα που συνεχίζουν να σπάνε).

Οι υπέρμαχοι για τη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο, εκδηλώνονται πλέον ανοιχτά (...)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ
---
Τα χαλεπά ταις επιμελείαις αλίσκεται

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νίκου Καρούτζου-Άντζυς Σταθάτου

Μόλις 73 ημέρες από την κατάργηση του Αγγελιοσήμου όπως προβλέπεται στο νέο Νόμο-γκιλοτίνα για το Ασφαλιστικό, περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία τις κινήσεις και της προτάσεις του συνδικαλιστικού μας οργάνου, της ΕΣΗΕΑ, για να σωθεί από τη μανία της κυβέρνησης έστω ο ΕΔΟΕΑΠ. Έκπληκτοι διαπιστώνουμε πως αντί για την κατάθεση προτάσεων με σκοπό την εξεύρεση λύσης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναλώνεται στην έκδοση ανακοινώσεων διασποράς ανυπόστατων κατηγοριών και ανάλυσης θεωριών (...)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ

---
Με τον ΕΔΟΕΑΠ δεν επιτρέπεται να παίζουμε

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το ιστορικό μας σωματείο, την ώρα που η κυβέρνηση έχει καταργήσει το αγγελιόσημο, η ΕΣΗΕΑ αντί να πρωτοστατεί στην αναζήτηση ρεαλιστικής λύσης δείχνει να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αντί να προτείνει λύση συκοφαντεί και καταγγέλλει τον ΕΔΟΕΑΠ, τον Οργανισμό που στάθηκε όρθιος και αποτελεί όαση για τους ανθρώπους της Ενημέρωσης, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, μέσα στην κρίση που βιώνουμε.
Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται στην καρδιά του δημοσιογράφου.

Κάθε δημοσιογράφος γνωρίζει τι είναι γι αυτόν και την οικογένεια του. Σύσσωμος ο κόσμος της Ενημέρωσης τον υπερασπίζεται και προσπαθεί να τον σώσει.

Θα ανέμενε κανείς τέτοια απαράδεκτη και επικίνδυνη στάση από την Κυβέρνηση και όχι από την Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, που έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τα μέλη της και τον ασφαλιστικό τους Οργανισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είμαι υποχρεωμένη να διαχωρίσω τη θέση μου από τον εκπρόσωπο της παράταξης “Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι” που μετέχει στο Προεδρείο και έχει προσυπογράψει τέτοια ανακοίνωση. Η συνείδηση μου με υποχρεώνει να δηλώσω ότι αποχωρώ από την παράταξη “Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι” για λόγους αρχών και ουσίας.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου προσφέροντας τις υπηρεσίες μου από το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με οδηγό τη συνείδηση μου και γνώμονα την προστασία των συναδέλφων μου, όπως έκανα πάντα έως τώρα.

ΕΛΕΝΗ ΡΙΖΕΑΚΟΥ
Μελος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
Μέλος της ΕΣΗΕΑ

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου